ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κ.Υ. Βουτσαρά: Έχει προσωπικό, θέλει ασθενοφόρο

Σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά Κέντρα Υγείας της περιοχής και της χώρας, το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά δεν έχει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά ένα από τα βασικότερα αιτήματά του είναι η προμήθεια νέου ασθενοφόρου, κάτι στο οποίο συνηγορεί και ο Δήμος Ζίτσας.

Το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά έδειξε τη δυναμική του και την περίοδο της πανδημίας, εξυπηρετώντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτών από την ευρύτερη περιοχή σε επίπεδο εμβολιασμού, με τον διευθυντή του Δημήτρη Δράκο, να σημειώνει πως κατάφερε να ανταπεξέlθει χάρη στη στήριξη και συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Δήμου Ζίτσας.

Μάλιστα, η στήριξη του τελευταίου έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά τη διοικητική «μεταφορά» των Κέντρων Υγείας από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στην 6η ΥΠΕ. «Υπάρχουν ελλείψεις, όχι σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά υλικοτεχνικές ελλείψεις και η Πάτρα είναι μακριά για εμάς. Ακόμη και μια λάμπα να καεί, κάτι που θέλει αλλαγή, πρέπει να απευθυνθούμε στην ΥΠΕ, όχι ότι δεν κάνουν ό,τι μπορούν οι άνθρωποι, αλλά αν δεν είχαμε τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου θα περνούσαμε δύσκολα», σημείωσε, δίνοντας τη δυνατότητα στον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο να επαναλάβει τη θέση και πρότασή του προς την πολιτεία ώστε να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα στους δήμους να μπορούν να ενισχύσουν, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι υγειονομικές δομές, τα πυροσβεστικά κλιμάκια και τα αστυνομικά τμήματα.

«Έχουμε αποδείξει ότι η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι η πρώτη γραμμή του μετώπου. Αυτό προσπαθούμε και για το Κέντρο Υγείας, που είναι κόσμημα για την περιοχή και το απέδειξε αυτό στα δύσκολα. Έχουμε ζητήσει και εγγράφως να δοθεί η δυνατότητα μέσω ΚΑΠ να μπορούμε να στηρίξουμε τις υπηρεσίες του ευρύτερου τομέα. Θα συνεχίσουμε να το ζητάμε μέχρι να κατανοήσουν πόσο χρήσιμοι μπορούμε να γίνουμε», σημείωσε ο κ. Πλιάκος, ενώ έκανε γνωστό πως έχει ζητηθεί η προμήθεια νέου ασθενοφόρου, καθώς αυτό που υπάρχει, χρειάζεται συνεχή συντήρηση λόγω παλαιότητας.

«Έχουμε την τύχη στο Κέντρο Υγείας να έχουμε οδηγούς, γιατί άλλα δεν έχουν, ας έχουμε και ασθενοφόρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Επαναφορά της πρότασης για μέτρα στήριξης των καφενείων

Δήμος Ζίτσας – Τρίτη θητεία με αύξηση ποσοστών για τον Μ. Πλιάκο