ÐõñêáãéÜ óå óõóêåõáóôÞñéï ôñïößìùí óôçí ðåñéï÷Þ Ðáíáñßôç Áñãïëßäáò, ôçí ÔåôÜñôç 14 Áðñéëßïõ 2021. (EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ)
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με λεφτά από την τσέπη τους

Από την τσέπη τους αναγκάζονται να πληρώσουν, εδώ και ένα χρόνο περίπου, πυροσβεστικοί υπάλληλοι από την Ήπειρο το κόστος μετακίνησης προς τις υπηρεσίες που έχουν αποσπαστεί για την κάλυψη κενών θέσεων, με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου να καταγγέλλει το γεγονός και να ζητά τη φυσική και πολιτική ηγεσία να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα σήμερα.

Το ζήτημα αφορά τις μετακινήσεις για κάλυψη αναγκών στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Πάργας και Ηγουμενίτσας, καθώς και στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Πραμάντων, Αστροχωρίου και Φιλιατών, οι οποίες καλύπτονται με δίμηνες μετακινήσεις υπαλλήλων, «χωρίς προειδοποίηση και σωστό τρόπο, με τους συναδέλφους να επωμίζονται τα έξοδα για καύσιμα τα οποία ξεπερνούν τα 250 ευρώ τον μήνα», όπως αναφέρει η Ένωση..
«Είναι υπηρεσιακή ανάγκη ή όχι; Η απάντηση είναι θετική. Πρόκειται για υπηρεσιακή ανάγκη. Παρά ταύτα, οι συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν από τον μισθό τους τα έξοδα για υπηρεσιακές ανάγκες. Κι αυτό όταν υπάρχουν υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία θα πρέπει να διατεθούν. Αλήθεια, αφού η διοίκηση της Ηπείρου λέει πως το καταλαβαίνει, έκανε κάποιο έγγραφο προς τη φυσική ηγεσία για να λύσει το θέμα, αφού δηλώνει αναρμόδια να εκδώσει τέτοια διαταγή; Γνωρίζει η φυσική και πολιτική ηγεσία το θέμα; Ζητούμε άμεση λύση στο θέμα εξόδων των μετακινήσεων και το σωστό τρόπο επιλογής του προσωπικού. Ας σταματήσουν οι δηλώσεις του τύπου “κάντε μηνύσεις”, υπηρετούμε στο πυροσβεστικό σώμα και όχι στο χωράφι του πατέρα σας. Αν κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει και αυτό, θα γίνει, να είστε σίγουροι», αναφέρεται σε επιστολή προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, η οποία κλείνει με την απαίτηση άμεσης διαγραφής του διοικητικού προστίμου σε μέλος της Ένωσης, επειδή τόλμησε να ρωτήσει εάν η μετακίνηση του έγινε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σχετικά άρθρα

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες

Ανάκληση των «προληπτικών» μετακινήσεων

Αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα πυροπροστασίας