ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προαναγγελία αποκαλύψεων για τον «πόλεμο» σε βάρος του Αστικού ΚΤΕΛ

Με στοιχεία και ονόματα είναι αποφασισμένος να μιλήσει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής για το θέμα της μεταφοράς του υπολείμματος από το εργοστάσιο απορριμμάτων στους ΧΥΤΥ, έργο που εκτέλεσε για διάστημα ενός έτους η Μεταφορική ΙΚΕ, εταιρεία συμφερόντων μετόχων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Από τη στιγμή που η αρμοδιότητα πέρασε στα χέρια του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, η σύμβαση με τη Μεταφορική ΙΚΕ δε συνεχίστηκε και επελέγη εκ νέου ιδιωτική εταιρεία. Με δεδομένο, όμως, ότι το επόμενο διάστημα επίκειται να γίνει νέος διαγωνισμός, με τον καθορισμό των κριτηρίων να έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς την τελική επιλογή, το θέμα έρχεται ξανά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Σαφές μήνυμα ότι το Αστικό ΚΤΕΛ, μέσω της θυγατρικής του, θα είναι παρών στη διαδικασία, έστειλε ο κ. Μουστακλής, ερωτηθείς στο πλαίσιο δηλώσεών του για άλλο θέμα. «Εμείς έναν χρόνο δουλέψαμε στο κομμάτι αυτό και σε πείσμα μερικών, όχι ανταγωνιστριών εταιρειών, αυτοί έχουν το δικαίωμα, αλλά αυτοδιοικητικών, είμαστε στον χώρο αυτό και θα παραμείνουμε. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά αυτή με καλύτερο ποσοστό έκπτωσης, δείξαμε τη διαγωγή μας, παρόλο που μπήκαμε πρώτη φορά στον χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αν και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ δε θέλησε να αναφερθεί αναλυτικά σε ζητήματα, που τυγχάνουν σχολιασμών, όπως το κόστος της παροχής της υπηρεσίας και το αν δικαιούται να την παρέχει εταιρεία που δεν έχει Δημοσίας Χρήσης Φορτηγά, προανήγγειλε αποκαλύψεις και έβαλε κατά όσων βρέθηκαν απέναντί του το προηγούμενο διάστημα. «Θα δώσουμε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης και εκεί ίσως θα ακουστούν και μερικά ονόματα, που ίσως δεν αρέσουν σε μερικούς στην πόλη. Μας πολεμήσανε και με πλάγιους τρόπους, που αυτό δεν είναι σωστό γι’ αυτούς που θέλουν να πουν ότι υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση, έρχονται στον χώρο αυτό για το καλό του πολίτη και τα δείγματα αυτά είναι ακριβώς το αντίθετο. Μας πολεμήσανε και μας πολεμάνε κάθε μέρα. Εμάς σαν εταιρεία γιατί μπήκαμε στον χώρο, την Περιφέρεια γιατί κέρδισε αυτές τις εκπτώσεις. Ο ΦΟΔΣΑ έχει αναλάβει από τον Σεπτέμβρη τη διαχείριση, φτάσαμε Γενάρη και δεν ακούγεται κανείς. Πριν ήταν κάθε μέρα στα κανάλια, κάθε μέρα κάνανε παράπονα, γιατί η Περιφέρεια δεν κάνει διαγωνισμό… Όταν πήρε ο ΦΟΔΣΑ τη διαχείριση, πάψανε να ενδιαφέρονται για τους διαγωνισμούς, για τη διαφάνεια, όλα αυτά τα έχουν καταπιεί. Θα πούμε τα υπόλοιπα εν ευθέτω χρόνο», σημείωσε, με τις αποκαλύψεις να είναι σαφές ότι αφορούν πρόσωπα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

«Καμπανάκι» για άμεσες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Καθυστερήσεις λόγω έργων στα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ

Ηπειρωτικός Αγών