ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιβεβαίωσε μόνο τις συζητήσεις ο Σπ. Ριζόπουλος

Δεν επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος δημοσιεύματα, που θέλουν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι κοντά σε στήριξη της υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι αν δεν πάρει σάρκα και οστά, ωστόσο σημείωσε ότι «συζητήσεις γίνονται και με τα τρία κόμματα», εννοώντας προφανώς τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Αποσαφήνισε, όμως, ότι από τον Νοέμβριο του 2021, στο συνέδριο των Οριζόντων Ηπείρου, είχε τεθεί το πλαίσιο συνεργασιών με τα κόμματα στη βάση της αποδοχής εκ μέρους τους του προγράμματος της παράταξης.
«Χρειάζεται ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης. Αυτή τη στιγμή τα πολιτικά κόμματα έχουν προτεραιότητα τις εθνικές εκλογές. Αν προκύψει κάτι επίσημο, θα το μάθετε. Είμαστε ένας σοβαρός αυτοδιοικητικός παράγοντας και συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη δική μας οργάνωση, οι υποψήφιοι μας είναι περίπου 70, μια αποδοχή που δεν είχαμε στις προηγούμενες εκλογές», είπε ο κ. Ριζόπουλος.
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο κόμμα με το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην πιθανότητα συνεργασίας, απάντησε αντίστροφα, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή με τη Ν.Δ. υπάρχει μια απόκλιση γιατί στο πολιτικό της σκεπτικό δεν εντάσσει την έννοια των θητειών.
«Είναι δικό της πρόβλημα και πρέπει να το λύσει. Το έχω πει ξεκάθαρα, ότι εφόσον εκλεγώ περιφερειάρχης και η θητεία μου ανανεωθεί, δε θα παραμείνω στη θέση αυτή για πάνω από δύο θητείες. Αν δεν μπορείς να προσφέρεις ό,τι επιθυμείς μέσα σε δύο θητείες, πρέπει να πηγαίνεις σπίτι σου», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών