ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και κυβερνητικές δεσμεύσεις για άμεση δημοπράτηση του Ιωάννινα – Κακαβιά

Τα όσα ανέφερε στις προ ημερών δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά εντός του Ιανουαρίου, επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών ITV και Ήπειρος TV1.

Ο κ. Καραγιάννης, που επέλεξε το Μέτσοβο για να υποδεχθεί τον νέο χρόνο, αν και σε ιδιωτική επίσκεψη, θέλησε να ξεδιαλύνει το τοπίο γύρω από το έργο, ειδικά μετά την αίσθηση για καθυστερήσεις που δημιούργησε η ένταξη της μελέτης στο νέο ΕΣΠΑ.
«Είμαστε στην τελική ευθεία. Η εκτίμηση είναι ότι τέλη Ιανουαρίου θα έχει δημοπρατηθεί το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στη σημασία του για την περιοχή της Ηπείρου, σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση του Ε65. «Η Ήπειρος και τα Γιάννενα θα αποκτήσουν μα άλλη δυναμική, άλλες προοπτικές ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη της μελέτης στο νέο ΕΣΠΑ και το αν το θέμα αφορά αποκλειστικά την πληρωμή για την εκπόνησή της, ο υφυπουργός δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. «Στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αυτό που έχει σημασία είναι η συνέπεια των λεγόμενών μας. Είπαμε πέρυσι ότι σ’ ένα χρόνο περίπου θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε αυτό το έργο και σ’ ένα χρόνο είμαστε έτοιμοι. Τα υπόλοιπα, τα τεχνικά, περισσότερες παρανοήσεις δημιουργούν στον κόσμο. Σημασία έχει ότι θα δημοπρατηθεί ένα έργο της τάξης των 300 εκατ. ευρώ», περιορίστηκε να αναφέρει, προσθέτοντας ότι το Γιάννενα – Κακαβιά ήταν ένα έργο που για χρόνια συζητούνταν και δεν προχώρησε, αλλά σε ένα χρόνο ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες της δημοπράτησης.
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα, απάντησε ότι ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο 2023 και λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, αποφεύγοντας να συγκεκριμενοποιήσει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. «Βήμα βήμα προχωρούμε για να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο έργο», τόνισε.
Ο κ. Καραγιάννης ερωτήθηκε και για τις μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, ωστόσο παρέπεμψε στην επόμενη επίσκεψή του, με των πρωθυπουργό αυτή τη φορά, που τοποθετείται χρονικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα

Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Ηπειρωτικός Αγών

Επαναπροκηρύσσεται το οδικό έργο «Ιωάννινα – Κακαβιά»

Ηπειρωτικός Αγών

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά