ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναγκαία η αναβάθμιση του στίβου και των εγκαταστάσεων

Μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν και εφόσον λυθούν θα μπορούσαν να καταστήσουν την πόλη και την λίμνη Παμβώτιδα περισσότερο ελκυστική για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων αλλά και να βελτιώσουν τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών, τέθηκαν στην συνάντηση που είχαν με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη και στελέχη της παράταξης «Ιωάννινα 2023».

Από την εκτενή ενημέρωση που έγινε από την πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παπαγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ., τονίστηκε ως κυρίαρχη ανάγκη η αναβάθμιση και συντήρηση του υφιστάμενου στίβου κωπηλασίας με προδιαγραφές τέτοιες ώστε να διεξάγονται κωπηλατικές διοργανώσεις εθνικού και διεθνούς επιπεδου. Επίσης, η εκπόνηση και θεσμοθέτηση του κανονισμού της λίμνης είναι θέμα που αφορά και τον Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτόν θα υπάρξει τακτοποίηση των δραστηριοτήτων των φορέων που δραστηριοποιουνται στο υδάτινο στοιχείο της λίμνης. Ακόμη, χάρη στη λίμνη Παμβώτιδα που αναγνωρίζεται ο ιδανικότερος στην Ελλάδα και από τους πλέον κατάλληλους διεθνώς, υγρός κωπηλατικός στίβος, τα Ιωάννινα, θα αναδεικνυόταν ως ένα μόνιμο διεθνές Κωπηλατικό Κέντρο, με την προϋπόθεση να υπήρχαν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι οι αρχές του τόπου οφείλουν να συμβάλουν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του κωπηλατικού στίβου, αλλά και τη νομιμοποίηση και συντήρηση των εγκαταστάσεων στον χώρο τερματισμού (πύργος τερματισμού, κερκίδες θεατών), ώστε ο δήμος να γίνει διεθνές κέντρο ενδιαφέροντος για την κωπηλασία και με αυτόν τον τρόπο να αναπτυχθεί περισσότερο ο κλάδος του αθλητικού τουρισμού για την τοπική οικονομία.

Την κ. Καλογιάννη συνόδευαν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Σταυρούλα Ζούκη, Βαγγέλης Σαϊνης, Ντίνος Σουμαλεύρης, Γιώργος Στεργιούλης και Ντίνος Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο