ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Βούλιαξε» από επισκέπτες ο νομός Ιωαννίνων

Με το παραπάνω επιβεβαιώθηκε τις ήμερες των Χριστουγέννων το γεγονός πως η πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και τα ορεινά του νομού, παραμένουν ένας αγαπημένος προορισμός για επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το Μέτσοβο, το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα «βούλιαξαν» κυριολεκτικά από επισκέπτες, ενώ απόδημοι επέστρεψαν ακόμη και σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, γεμίζοντας ξενώνες, καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Στην πόλη των Ιωαννίνων χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και από νησιωτικές περιοχές, που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο των Χριστουγέννων στα Γιάννενα και να εξορμήσουν στους κοντινούς ορεινούς προορισμούς.

Ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια γέμισαν από κόσμο, με την παραμονή των Χριστουγέννων να γίνεται το αδιαχώρητο σε δρόμους και πεζόδρομους, καθώς όλα σχεδόν τα καταστήματα συμμετείχαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα, προσφέροντας ψητά εδέσματα και ζωντανή μουσική, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ.

Μπορεί το χιόνι φέτος να μην έκανε την εμφάνισή του στα βουνά, ωστόσο οι επισκέπτες του Μετσόβου και των γύρω περιοχών απόλαυσαν την βόλτα τους στα σοκάκια και την πανέμορφη φύση με λιακάδα.

Μάλιστα, στο Μέτσοβο χρειάστηκε να ληφθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού το τουριστικό θέρετρο αποδείχθηκε «μικρό» για να χωρέσει τα οχήματα των χιλιάδων επισκεπτών που είτε διέμειναν εκεί το τριήμερο, είτε επέλεξαν να το επισκεφθούν κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων και την δεύτερη ημέρα. Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές πολλών χιλιομέτρων, με την δημοτική αρχή να μισθώνει λεωφορεία και ταξί για την μεταφορά των επιβατών στο κέντρο του οικισμού.

Τα καταστήματα, όπως ήταν φυσικό, γέμισαν από κόσμο, με τους επαγγελματίες να παίρνουν μια… βαθιά ανάσα.

Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα, με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα χωριά τους να γεμίζουν από επισκέπτες αυτές τις ημέρες, με τον καιρό να αποτελεί σύμμαχο στις μετακινήσεις.

Θετικό είναι ότι η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εορταστικές ημέρες, με τις κρατήσεις να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και για την πρωτοχρονιά, αλλά και για το πρώτο τριήμερο της νέας χρονιάς, αυτό των Φώτων.

ΥΓ. Η φώτο προέρχεται από το προφίλ στο facebook του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μετσόβου Στέργιου Κασσάρου.

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο η UNESCO στο Ζαγόρι

Γεωργία Χαλάτση

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

«Στοίχημα που κερδήθηκε» η τουριστική ανάπτυξη