ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

Αισιόδοξη για την πορεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά της εκλογή της η νέα πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, «επενδύοντας» στον στρατηγικό σχεδιασμό που παρουσίασε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και στην καλή συνεργασία όλων των μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Ειδικά από τα εξωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης, οι νέες πρυτανικές αρχές αναμένουν μια φρέσκια και αντικειμενική ματιά για τα ισχυρά στοιχεία και τις αδυναμίες του τοπικού Ιδρύματος, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του.

«Θεωρώ ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, που συμπίπτει με τη λήξη του εαρινού εξαμήνου, θα έχουμε τις βάσεις και τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε τυχεροί γιατί όλο το Συμβούλιο είναι εξαιρετικά άτομα, άρα θα βρούμε κοινό τόπο. Ήδη φαίνεται αυτό από τις επαφές μας και όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε το πανεπιστήμιο να αναπτυχθεί. Είμαι πολύ αισιόδοξη και έχω δείγματα ότι μπορούμε να το κάνουμε», σημείωσε η κ. Μπατιστάτου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1.

Ερωτηθείσα σχετικά για την «άνετη» επικράτησή της στην πρώτη ψηφοφορία, η κ. Μπατιστάτου σημείωσε πως είναι θετικό, γιατί σηματοδοτεί μια εποχή που όλο το Συμβούλιο Διοίκηση θα είναι «μαζί» και το Ίδρυμα μπορεί να περάσει στην «επόμενη ημέρα» άμεσα.

«Έχουμε πολλή δουλειά τα επόμενα 3,5 χρονιά», πρόσθεσε και τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα πανεπιστήμιο μας αριστείας, τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα, παρά την οικονομική κρίση και κεντρομόλες τάσεις, που οδηγούν πολλούς φοιτητές να παραμένουν στα ΑΕΙ της Αθήνας. «Εμείς καλούμαστε να στηρίξουμε αυτή τη πορεία  του πανεπιστημίου και να την εξελίξουμε», σημείωσε.

Δίνοντας ένα μικρό στίγμα των προτεραιοτήτων, η νέα πρύτανης τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της διατμηματικότητας και διεπιστημονικότητας, κάτι που προβλέπεται και μέσα από τον νέο νόμο πλαίσιο, την περαιτέρω διασύνδεση με την τοπική κοινωνία, μέσω και της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, την καταγραφή ανθρώπων, πόρων και υποδομών, την προσέλκυση πόρων και την ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών, μέσα και από τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τη συνεργασία επτά ακόμη ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Βασική προτεραιότητα αποτελεί και η ενίσχυση της καινοτομίας με την ανάπτυξη επιχειρήσεων Έντασης Γνώσης (spin offs) , βοηθώντας και ενθαρρύνοντας τους φοιτητές προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών

«Πρώτη» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας