ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή το Πάρκο Έρευνας

Ολοταχώς προς δημοπράτηση οδεύει το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, με την Περιφέρεια Ηπείρου να προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια παρέλαβε την οικοδομική άδεια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση του υπολειπόμενου 25% του έργου. «Είναι μεγάλη υπόθεση. Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κατασκευή του Πάρκου», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του. Όπως είναι γνωστό, το κόστος θα καλυφθεί κατά το ήμισυ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το υπόλοιπο με δανεισμό, με το 25% να έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το επιχειρηματικό πλάνο του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο συζήτησης του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιο Χαντζηνικολάου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου και άλλα στελέχη, που τον επισκέφθηκαν στο διοικητήριο της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Καχριμάνης κατέθεσε και την πρόταση χρηματοδότησης του 25% του προϋπολογισμού, πρόταση που έχει κατατεθεί και στην Τράπεζα Ηπείρου, και πλέον αναμένονται οι απαντήσεις.
Το πρότζεκτ του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας ενδιαφέρει την Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο οι αποφάσεις δεν μπορούν να είναι άμεσες, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου. «Το Πάρκο είναι κάτι θα θέλαμε να δημιουργηθεί. Όπως ξέρετε, όλες οι Τράπεζες έχουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν. Και βέβαια η πιστοληπτική πολιτική είναι τέτοια, η οποία θα πρέπει να πληρούνται τα κριτήρια αυτά για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Κάνουμε μια προσπάθεια με ειλικρινή διάλογο με την Περιφέρεια και τον κ. περιφερειάρχη να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο όπου θα εξετάσουμε σοβαρά τη χρηματοδότηση. Έχει δουλειά ακόμη, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε, ενώ με θετικά λόγια αναφέρθηκε στο εγχείρημα και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Γ. Χαντζηνικολάου, λέγοντας ότι «δημιουργεί τις πιθανότητες να γίνει μια σημαντική σύνδεση μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της πραγματικής οικονομίας, αλλά και όχι μόνο».

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος