ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κάντε μας τη χάρη…» η απάντηση Ριζόπουλου στη Λαϊκή Συσπείρωση

Της επιλογής τους να μη συνυπογράψουν την κοινή εισήγηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την οικολογική καταστροφή στον ποταμό Λούρο, υπεραμύνονται οι «Ορίζοντες Ηπείρου», απαντώντας ουσιαστικά και στην κριτική που δέχθηκαν για τη στάση τους από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι οι «Ορίζοντες Ηπείρου», που έχουν καταθέσει μήνυση στον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου για το θέμα του Λούρου, είχαν ζητήσει να συμπεριληφθεί στην εισήγηση και το αίτημα να παραιτηθεί ο κ. Καχριμάνης από τη θέση του περιφερειάρχη, με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην το κάνουν αποδεκτό και την παράταξη του Σπ. Ριζόπουλου να δηλώνει ότι δεν την ξάφνιασε η μη συμφωνία των υπολοίπων.
«Την επόμενη μέρα του περιφερειακού συμβουλίου η συζήτηση θα έχει τελειώσει. Το μόνο που θα έχει μείνει, είναι η μήνυση που καταθέσαμε», τονίζουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου και αποσαφηνίζουν ότι το έγκλημα στο Λούρο είναι γεγονός και η μονή υπεύθυνη στάση, πέραν των «φλογέρων» ανακοινώσεων είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη.
«Η παράταξη μας, με πρωτοβουλία του επικεφαλής μας Σπύρου Ριζόπουλου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με σαφείς διατυπώσεις εναντίον της περιφερειακής αρχής και εφόσον πριν είχε ζητήσει εγγράφως την προσκόμιση των μελετών, που, όπως αποδείχτηκε, δεν προσκομίστηκαν διότι δεν υπάρχουν! Ως αποδεικτικό υλικό, μεταξύ άλλων, έχουν προσκομίσει και απευθείας αναθέσεις για παραπλήσιες περιπτώσεις άλλων ποταμών, που έχουν ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή ακριβώς για να αναδείξουμε συγκεκριμένη πολιτική διαχείριση. Μόνο ως τραγική ειρωνεία ή αφέλεια, λοιπόν, ερμηνεύουμε τη σκέψη να συνυπογράψουμε ένα κείμενο, το όποιο θα ζητεί να γίνουν όσα δεν έγιναν μέχρι τώρα και μάλιστα από ποιον; Τον κ. Καχριμάνη; Είναι δυνατόν να συνυπογράψουν κείμενο οι “Ορίζοντες Ηπείρου”, που θα ζητά, τώρα, να αρχίσει να παράγει μελέτες ο κ. Καχριμάνης και να δείξει τώρα περιβαλλοντική ευαισθησία;
Μήπως να θυμίσω σε πρόσφατη ερώτηση για το προκάτ πως ο κ. Καχριμάνης περιόδευε στον χώρο του περιφερειακού συμβούλιου, μάλιστα με χάρη, μοιράζοντας φωτοτυπίες για το “Μπερναμπέου” των Ιωαννίνων και εκείνοι που υπέβαλλαν το ερώτημα, δεν τόλμησαν να ζητήσουν τις μελέτες κατασκευής, που δεν υπάρχουν, παρά μόνο αποδέχθηκαν τις οποίες αερολογίες του. Κάντε μας τη χάρη λοιπόν…», αναφέρουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου», σημειώνοντας ότι έχουν επιλέξει να πολιτεύονται θεσμικά και με σοβαρότητα.
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, καλούν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ενταχθούν ως συμπαραστάτες στη μηνυτήρια αναφορά, που ήδη έχουν υποβάλει.
«Είναι δικαίωμα όλων των παρατάξεων να ζητούν να συζητηθούν όποια θέματα θέλουν. Όχι όμως με τρόπο που υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Σε ό,τι αφορά τα περί “δεκανικιών”, σας καλώ να τα αναστοχαστείτε με το πέρας της συζήτησης, την όποια προκαλέσατε με κείμενο, που οι “Ορίζοντες Ηπείρου” αρνήθηκαν να συνυπογράψουν στην παρούσα του μορφή», καταλήγουν, αποφεύγοντας, ωστόσο, να απαντήσουν ευθέως σε σχέση με την κατηγορία της ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου ότι ο εκπρόσωπος των «Οριζόντων Ηπείρου» στην Οικονομική Επιτροπή έχει ψηφίσει όλες τις απευθείας αναθέσεις για τα αποσπασματικά έργα στον Λούρο.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών