ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σχέδια και για νέα επιχειρηματική αποστολή στις ΗΠΑ

Τα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης παρουσίας επιχειρήσεων της Ηπείρου στην 31η Hermes Expo στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, μέσω της κοινής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αποτελούν το έναυσμα και ταυτόχρονα το εχέγγυο για τον σχεδιασμό μιας ευρύτερης αποστολής το επόμενο διάστημα.

Αυτό τουλάχιστον τόνισαν οι αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέας Πότσης και Βασίλης Γοργόλης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, που συνόδευσαν την αποστολή, σε συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
«Τα μηνύματα έως τώρα από τους ίδιους τους παραγωγούς που συμμετείχαν, ιδίως από τον αγροτικό χώρο και του ασημιού, είναι αισιόδοξα, σε σημείο που μας δίνει τα εχέγγυα ώστε να οργανώσουμε μια πιο πλατιά αποστολή, σε μια μεγαλύτερη έκθεση, προκειμένου να προβληθούν περισσότερες επιχειρήσεις και προϊόντα, ενώ θα επιδιώξουμε και τουριστική προβολή», σημείωσε ο κ. Πότσης, προσθέτοντας πως υπάρχει ικανός χρόνος για τον σχεδιασμό της.
Στα άμεσα αποτελέσματα των επαφών των τοπικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο κ. Γοργόλης, σημειώνοντας πως έγιναν επαφές με άλλες επιχειρήσεις και κάποιες εκ των οποίων αρκετά μεγάλες και όχι μόνο παρουσίαση σε μεμονωμένους πελάτες, ενώ τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι η αύξηση των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν σε τέτοιες αποστολές και ειδικά στις ΗΠΑ. «Υπήρξαν μεγάλες επιχειρήσεις –κολοσσοί, που προσέγγισαν τους δικούς μας εκθέτες», σημείωσε, προσθέτοντας πως υπήρξε ενδιαφέρον και από τον τοπικό τύπο. «Είχε ένα θετικό αποτύπωμα όλη αυτή η δράση, το οποίο θα γυρίσει στην Ήπειρο και τον παραγωγικό τομέα. Είναι δράσεις που θα πρέπει να ανοίξουμε το επόμενο διάστημα και θα θέλαμε και τη συμβολή του Επιμελητηρίου», κατέληξε.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να μεγαλώσει και το κομμάτι της τουριστικής προβολής, με δεδομένο πως ενδιαφέρον για την παρουσία της Ηπείρου έδειξαν και φορείς της ομογένειας, ενώ έγινε και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.
Τα αποτελέσματα ήταν πολύ αισιόδοξα, σύμφωνα και με τον κ. Δημητρίου, που σημείωσε πως οι επιχειρήσεις έκλεισαν συμφωνίες. «Ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της προβολής, γιατί το έδαφος είναι πρόσφορο και αισιόδοξο», υπογράμμισε και στάθηκε και στο ότι υπήρξε απλόχερη βοήθεια από τους φορείς, μεταξύ των οποίων το Γενικό Προξενείο, για να ανανεωθεί αυτό το «ραντεβού» με στόχο μεγαλύτερη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Εδραίωση του εχθρικού περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ

Υπό πίεση για την υπόθεση Πότση η περιφερειακή αρχή

Αποστόλης Τζελέτας

Κοινό των Ηπειρωτών: «Αδιανόητο να παραμένει στα έδρανα»