ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς ανάδειξη η λίμνη Ριαχόβου

Με στόχο να γίνει ευρέως γνωστή η πλούσια φυσική ομορφιά της λίμνης Ριαχόβου, της δεύτερης λίμνης της περιοχής, και να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης ενέταξε ο Δήμος Πωγωνίου σχετική δράση στο Πράσινο Ταμείο.

Το έργο «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” στην Κοινότητα Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», με προϋπολογισμό 278.254 ευρώ, εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους.

Αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για ανάδειξη του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής και περιλαμβάνει έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών, καθαρισμούς βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης, σήμανση διαδρομών και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος αναψυχής μεγάλης έκτασης,  που θα καταλήγει στην Κοινότητα  Ιερομνήμης, περιοχή στην οποία έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις. «Ο δήμος Πωγωνίου είναι ευλογημένος με πλούσιο φυσικό κάλλος και σημεία που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν προορισμό για επισκέπτες και τουρίστες αλλά παράλληλα να αποτελέσουν χώρους αναψυχής για τους δημότες μας. Προχωρούμε βήμα  – βήμα τον σχεδιασμό μας για τουριστική ανάπτυξη του δήμου συνδυάζοντας σημεία φυσικού ενδιαφέροντος με την ιστορία της περιοχής, τον πολιτισμό, τα μουσεία και τη λαογραφία, ώστε πολύ σύντομα η περιοχή να αποτελεί βασική επιλογή για επισκέπτες» τονίζει ο δήμαρχος Κ. Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου