ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κάνε το φόβο σου δύναμη» και μηδενική ανοχή στην βία

Φορώντας πορτοκαλί φουλάρια σε μια δραματοποιημένη δράση, οι γυναίκες της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» έστειλαν με τον δικό τους τρόπο, το μήνυμα «Κάνε το φόβο σου δύναμη», με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Νοεμβρίου.

Η βία κατά των γυναικών, η οποία περιλαμβάνει εγκλήματα όπως σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμούς, και φτάνει ακόμα και στο φόνο, συνιστά κατάφορη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, αλλά επηρεάζει την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, την κοινωνία στο σύνολό της.

«Η σιωπηλή ανοχή της κοινωνίας και ο φόβος για το κοινωνικό στίγμα συνεχίζουν να αποτρέπουν την καταγγελία τέτοιων περιστατικών από τις ίδιες τις γυναίκες. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ώστε οι γυναίκες που δέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας να την καταγγέλλουν άμεσα. Παράλληλα, οφείλουμε όλοι, σαν κοινωνία, να ενδυναμώσουμε θεσμούς και δομές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να στέκονται δίπλα σε κάθε γυναίκα – θύμα βίας», τόνισαν τα μέλη της παράταξης, σημειώνοντας πως η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» είναι μια παράταξη που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την μηδενική ανοχή στη βία. Έτσι, οι δράσεις της επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, κυρίως όμως των μαθητών στα σχολεία, ώστε να στέκονται απέναντι σε κάθε πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε όλοι και όλες εδώ δίπλα της. Καμία γυναίκα να μην φοβάται, μπορεί να μας εμπιστευτεί. Είμαστε εδώ για να της δείξουμε το δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει. Είμαστε εδώ για να της δείξουμε πόσο αξίζει. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μαζί της ώστε να μην της ξανασυμβεί και να μην ξανασυμβεί σε καμία γυναίκα», τόνισαν.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»