ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σπ. Ριζόπουλος – Σε δύο καλοκαίρια κι αν το Γιάννενα – Κακαβιά

Στην εκτίμηση ότι ο οδικός άξονας Γιάννενα – Κακαβιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται πριν το καλοκαίρι του 2024, έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, εκφράζοντας αμφιβολίες και για το κατά πόσο είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση.

«Το Γιάννενα – Κακαβιά έλαβε τέλος γι’ αυτή τη θητεία», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα, που πρέπει να τηρηθούν, δεν μπορούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για άμεση δημοπράτηση.
«Ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης του έργο, με το κόστος των 1,8 εκατ. ευρώ που έχει, δεν μπορεί να έχει παραδοτέο νωρίτερα από έξι μήνες από την ημέρα που προκηρύχθηκε. Από εκεί και μετά χρειάζεται ένας χρόνος για να προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος και άγνωστο πόσος ακόμα μέχρι να ανακηρυχθεί τελικός. Μιλάμε για μια θανατηφόρα καθυστέρηση με υπαιτιότητα του περιφερειάρχη, ο οποίος, με τακτική νταβατζή, πήρε ο ίδιος τις μελέτες για να τις ωριμάσει και τις επέστρεψε στο Υπουργείο 1,5 χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι χειρισμοί του περιφερειάρχη στο συγκεκριμένο έργο εξέθεσαν και την κυβέρνηση, η οποία, παρασυρόμενη από τις πιέσεις του κ. Καχριμάνη, είχε δηλώσει ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. «Ας καταλάβει τελικώς ότι κουμάντο κάνουν οι Αθηναίοι. Αυτές οι εξάψεις μπορεί να περνάνε στα καφενεία, αλλά δεν περνάνε εκεί που πρέπει», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Ηπειρωτικός Αγών

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου