ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανακαινίζεται και επεκτείνεται το Πνευματικό Κέντρο στο Κεφαλόβρυσο

Έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού θα αποκτήσει το Κεφαλόβρυσο, καθώς ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης του Πνευματικού Κέντρου στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Άνω Πωγωνίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο από τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 229.679 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%), χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και το υπόλοιπο ποσό διατίθεται από ίδιους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα εκτελεστούν εργασίες ανακαίνισης του υπάρχοντος κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου και θα γίνει επέκτασή του με κατασκευή νέου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 74,75 m2. Το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει αίθουσα γραφείου, αποθήκης – νέου λεβητοστασίου και τουαλέτες, συμπεριλαμβανομένου WC ΑμΕΑ. Οι εργασίες ανακαίνισης στο υφιστάμενο κτίριο, εμβαδού 325 m2, περιλαμβάνουν εργασίες χρωματισμών στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, καθώς και πλήρη αντικατάσταση των υπαρχόντων ξύλινων κουφωμάτων. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί νέο σύστημα θέρμανσης που θα καλύπτει όλο τον χώρο.
«Το Κεφαλόβρυσο αξίζει ένα σύγχρονο και πλήρως λειτουργικό Πνευματικό Κέντρο ,και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους κατοίκους του ένα μεγάλο κτίριο, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της περιοχής. Μέσα από σειρά έργων αναδεικνύουμε τα όμορφα κτίρια που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου και συγχρόνως επενδύουμε στον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

Νέες φωλιές για πελαργούς στον Δήμο Πωγωνίου

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων