ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δ. Σούρας- Με πολυπληθές κοινό και «μπρα ντε φερ» με τους πολιτικούς (όλη η ομιλία)

Μάθε για να αποκτήσεις γνώση και δύναμη. Μίλα γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθηθείς και Ζήσε άφοβα και απενοχοποιημένα.

Αυτό ήταν το μήνυμα, που έστειλε και από τα Γιάννενα ο ψυχίατρος –ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σούρας, μιλώντας σε ένα κοινό 500 και πλέον ατόμων, στην εκδήλωση με τίτλο «Ας γίνουμε ασπίδα σε κάθε μορφή βίας!», που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η εθελοντική ομάδα των Paguristas, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών βρέθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, προκειμένου να ακούσουν τον κ. Σούρα να μιλά για τα θέματα του σχολικού εκφοβισμού, του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και τα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και ο ίδιος τους αποζημίωσε, καθώς με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για τις 2 και πλέον ώρες, που μιλούσε. Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός από τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ είχε ένα ενδιαφέρον «μπρα ντε φερ» με τους πολιτικούς που παρέστησαν στην εκδήλωση, σχετικά με τις ποινές, τον ρόλο της δικαιοσύνης και το σωφρονιστικό σύστημα.
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ανοιχτής εθελοντικής ομάδας των Paguristas ο Παύλος Χήτας, ενώ εισαγωγικά μίλησε η MSD Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, αναπτυξιολόγος παιδίατρος Λούλα Βέρμπη, θέτοντας το πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, οι αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου, Παναγιώτα Ναυρούζογλου, Οδυσσέας Πότσης, Βασίλης Γοργόλης και Χάρης Λαζάνης, οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Κωτσαντή και Νίκος Τσόλης, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» και δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί κ.ά.
Στο διάλειμμα της εκδήλωσης ο Δημήτρης Σούρας υπέγραψε βιβλία του, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να γευθεί εδέσματα στον μπουφέ που πρόσφερε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με τους σπουδαστές του των τμημάτων Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Επινοώντας το κακό και το λάθος

Τιτίκα Τζάλλα