ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καλέσματα συμμετοχής από ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Με πολιτική στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πραγματοποιείται η αυριανή γενική απεργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κάλεσμα στα μέλη, τους φίλους του κόμματος και όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες σε στήριξη της απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απευθύνει η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακολουθώντας το κάλεσμα του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος.
«Η ακρίβεια τσακίζει τους εργαζόμενους και φτωχοποιεί την κοινωνία. Η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενέργεια, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι σε τρόφιμα και καύσιμα, η απορρύθμιση της εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας αποτελούν πολιτικές επιλογές της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα, δισ. ευρώ, χρήματα των καταναλωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, γίνονται κυβερνητικό δώρο στο καρτέλ ηλεκτρικής ενέργειας και απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της κυβέρνησης της ΝΔ», τονίζει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο βάζει την αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων, ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, εργασία με δικαιώματα, υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία και ισχυρό κοινωνικό κράτος
«Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και το συλλογικό μας συμφέρον. Να πληρώσουν οι λίγοι που κερδίζουν εκατομμύρια εις βάρος των πολλών! Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης. Για ένα μεγάλο και δυνατό κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας, για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Για κοινωνική δικαιοσύνη παντού και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους», καταλήγει.
Με πρόταγμα την αλλαγή πολιτικής στηρίζει την απεργία η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καλώντας όλους να στείλουν μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης των υποκλοπών και του παρασκηνίου, της κυβέρνησης των «αρίστων», που στο πέρασμα τους οδηγούν την ελληνική οικονομία σε κατάρρευση και τους ίδιους σε πλουτισμό.
«Μέσα σε ένα παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής ασφυξίας, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζουν με τον ίδια ακριβώς στρατηγική “βλέποντας και κάνοντας”. Το μεγαλύτερο σύνολο του κόσμου της εργασίας, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τα ελληνικά νοικοκυριά και η νέα γενιά, οδηγούνται σε φτωχοποίηση, με τους μεγάλους “παίχτες της οικονομίας” να συσσωρεύουν εκατομμύρια κέρδη με την ανοχή πάντα της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, που λειτουργεί ως προστάτης τους και εγγυητής των υπερκερδών τους», τονίζει και καταλήγει: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για την ακρίβεια με τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Αποστόλης Τζελέτας