ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γιάννενα – Τελ Αβίβ… μια πτήση δρόμος

Με την ευχή να αποτελέσει την αρχή για τη διεύρυνση της αεροπορικής διασύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με άλλες πόλεις το εξωτερικού, η Aegean ξεκινά τον Μάιο του 2023 απευθείας πτήσεις στο Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση έγινε από τα στελέχη της εταιρίας, που βρέθηκαν στα Γιάννενα και είχαν συνάντηση εργασίας με τις τοπικές αρχές, οι οποίες αναλαμβάνουν τον ρόλο της περαιτέρω προβολής του προορισμού στο κράτος του Ισραήλ.
Η Aegean θα εκτελεί δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, από και προς τα Ιωάννινα και το Τελ Αβίβ, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με αεροσκάφος Α320neo. Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου και θα εκτελούνται έως το τέλος της θερινής περιόδου, δηλαδή τα τέλη Οκτωβρίου. Η αναχώρηση από τα Ιωάννινα έχει προγραμματιστεί για τις 22:40 και από το Τελ Αβίβ στις 19:40 (τοπική ώρα).
Με τις πτήσεις αυτές, όπως τονίστηκε και στη συνάντηση εργασίας που είχαν διευθυντικά στελέχη της εταιρείας με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, η Aegean αυξάνει τη δραστηριότητά της από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, συμβάλλοντας τόσο στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης όσο και της Ηπείρου συνολικά.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η βιωσιμότητα της πτήσης και για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. «Τα Ιωάννινα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποτελούν προορισμό με πλούσιο τουριστικό προϊόν, μοναδικό φυσικό κάλος και εξαιρετική προοπτική για τουριστική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η AEGEAN, ανταποκρινόμενη στο διαχρονικό αίτημα των τοπικών αρχών αλλά και των ανθρώπων της, επενδύει στη δυναμική της περιοχής και ξεκινά ένα νέο απευθείας δρομολόγιο, διασυνδέοντας από την προσεχή θερινή περίοδο τα Ιωάννινα με το Τελ Αβίβ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων, των τοπικών αρχών αλλά και την ανταπόκριση των ίδιων των επισκεπτών που θα ταξιδέψουν μαζί μας για να γνωρίσουν τον τόπο, φιλοδοξούμε το νέο αυτό δρομολόγιο να αποτελέσει ένα επιτυχημένο εγχείρημα, και -γιατί όχι- αφετηρία και για άλλες αντίστοιχες προσπάθειες», ανέφερε η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Aegean Μαρίνα Σπυριδάκη.
Παράλληλα, ανέφερε πως έγινε συζήτηση και για άλλες συνδέσεις, ωστόσο πρώτιστο μέλημα είναι να πετύχει αυτό το νέο εγχείρημα, «που μπορεί να ανοίξει κι άλλους δρόμους», όπως σημείωσε.
Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Aegean, συμμετείχαν ακόμη ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης και εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας ο διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων Στέφανος Σαδόπουλος, η διευθύντρια Πωλήσεων Βορείου Ελλάδας και Βαλκανίων Ειρήνη Σιδηροπούλου και η διευθύντρια Σταθμού της Aegean στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων Δήμητρα Γκούρα. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης και ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

«Shalom Ioannina»

Με ψηφιακή καμπάνια προβολής της περιοχής στο Ισραήλ, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και θα διαρκέσει ως τον Απρίλιο, αλλά και με την ιστοσελίδα «Shalom Ioannina» αποκλειστικά για τους Ισραηλινούς, ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση και προβολή των Ιωαννίνων, ενώ ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ θα συμμετέχει, ως προσκεκλημένος, τον Δεκέμβριο, σε διεθνές συνέδριο στο Ισραήλ με αυτοδιοικητικούς απ’ όλο τον κόσμο.
«Είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη, καθώς, κάτι για το οποίο έγιναν πολλές προσπάθειες, γίνεται πραγματικότητα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Aegean, που βοηθά και δρομολογεί την πρώτη πτήση. Ξέρουμε ότι έχουμε υψηλή επισκεψιμότητα από το Ισραήλ και πιστεύουμε ότι η απευθείας πτήση θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε το εγχείρημα αυτό», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό και λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης. «Εμείς θα το στηρίξουμε. Η επισκεψιμότητα από το Ισραήλ είναι μεγάλη. Με την απευθείας γραμμή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εμείς θα βοηθήσουμε και ευχαριστούμε την Aegean για την πρωτοβουλία αυτή», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης καλωσόρισε την ανακοίνωση για τη νέα πτήση, επισημαίνοντας πως η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτησή της.

Σχετικά άρθρα

Σύνδεση με Σκανδιναβία με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

Εμείς Βλέπουμε

Μία πτήση λιγότερη καθημερινά, άνευ λοιπών εξηγήσεων