ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πρέσινγκ» Ριζόπουλου για διόδια και απορρίμματα

Απαντήσεις για το θέμα των διοδίων στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και ορισμό έκτακτης συνεδρίασης αποκλειστικά για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, απευθυνόμενος και προς την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση.

Στην αρχή της επιστολής του, ο κ. Ριζόπουλος εκφράζει, εμμέσως πλην σαφώς, τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η ερώτησή του για το θέμα της απαλλαγής των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από την καταβολή διοδίων εντός του Νομού, δε συμπεριλαμβάνεται στα προς συζήτηση θέματα στην αυριανή συνεδρίαση, όπως συμβαίνει με τα ερωτήματα που υποβάλλουν οι άλλες παρατάξεις. «Δε θα έπρεπε η προσωπική σας εμπάθεια προς το πρόσωπο μου να σας θολώνει τη κρίση, μην αντιλαμβανόμενος ότι το ζήτημα των διοδίων δεν είναι προσωπικό πρόβλημα κανενός, αλλά πρόβλημα όλων των πολιτών του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι αγανακτούν βλέποντας να μην εφαρμόζεται ο νόμος όπως προβλέπεται», αναφέρει ο κ. Ριζόπουλος και επαναλαμβάνει το ερώτημα γιατί δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των σκουπιδιών, ο κ. Ριζόπουλος θέτει μια σειρά από ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία, όπως σημειώνει, δεν μπορούν να δοθούν στο πλαίσιο μιας συνεδρίασης που εμπεριέχει και άλλα θέματα.
«1.Το θέμα της ανακύκλωσης και της διαμάχης με την ΤΕΡΝΑ και τους δημάρχους ταλανίζει για χρόνια τους Ηπειρώτες. Από το 2018, προεκλογικά, οι “Ορίζοντες Ηπείρου” επεσήμαναν το μεγάλο πρόβλημα της καθυστέρησης υλοποίησης των σταθμών μεταφόρτωσης!
2. Ενώ σε κάποια στιγμή φαίνεται ότι είχατε κοινή πορεία με το ΦΟΣΔΑ γιατί ξαφνικά βρεθήκατε αντιμέτωποι;
3.Το νομικό πλαίσιο ήταν σαφές. Γιατί δεν το ακολουθήσατε από την αρχή;
4.Γιατί προσπαθήσατε να ερμηνεύσετε λανθασμένα τον νόμο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Κρήτης το οποίο ουδεμία σχέση δεν έχει με αυτό το οποίο αποπειραθήκατε να κάνετε στην Ήπειρο;
5. Γιατί προσφύγατε εναντίον της ΤΕΡΝΑ;
6.Τι γίνεται με το πρόστιμο και πόσο τελικά θα επιβαρυνθούν οι πολίτες; Γιατί είτε έχετε εσείς τη διαχείριση των σκουπιδιών και την ευθύνη του προστίμου είτε ο ΦΟΣΔΑ, από την ίδια «τσέπη» θα βγουν…
7.Οταν παραδίδεται μια τόσο μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης οικονομικός απολογισμός, ο οποίος απαιτεί μελέτη από όλες τις παρατάξεις. Συνεπώς θα έπρεπε να είχατε προσκομίσει αυτά τα οικονομικά δεδομένα αρκετές ημέρες πριν ή έστω μαζί με την ανακοίνωση της προ ημερησίας διάταξης.
8. Ποια ήταν η πολιτική ή παραπολιτική σκέψη στο να συνάψετε απευθείας αναθέσεις με το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των σκουπιδιών;
9.Ενω είχε οριστικοποιηθεί το νέο Νομικό Πλαίσιο, προβήκατε σε ειδικές συμβάσεις με τους τέσσερις Δημάρχους, οι οποίες τελικώς απορρίφθηκαν. Ποιος ο λόγος;
10.Γιατί ενώ δε συμπεριλάβατε την αντιπολίτευση σε καμία συζήτηση με τους δημάρχους, σήμερα έρχεστε να μας ενημερώσετε και μάλιστα ως τελευταίο θέμα, σαν “επικήδειο”, για το ζήτημα των σκουπιδιών; Γιατί, όπως καλά γνωρίζετε, τα ΜΜΕ, όταν εμείς θα συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα, θα έχουν αποχωρήσει», είναι τα ερωτήματα που θέτει ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», καλώντας τον περιφερειάρχη να αντιληφθεί τα σκουπίδια ως μια σοβαρά λανθασμένη πολιτική πράξη και να αφιερώσει μια ξεχωριστή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αυξήσεις πριν στεγνώσει το μελάνι

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου