ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μ. Τζουφη – Οδηγείται σε απαξίωση η Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή

Σε μαρασμό και απαξίωση οδηγεί το υπουργείο Παιδείας τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή, αναφέρει σε δελτίο τύπου της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζιούφη, μετά την απόρριψη της νομοθετικής πρότασης που κατέθεσαν ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης και η ίδια ως αναπληρώτρια τομεάρχης.

Με την τροπολογία ζητούσαν την ένταξη της Ριζαρείου στις θεσμοθετημένες σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΣΚ ή ΙΕΚ), ώστε να πιστοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία για τις μαθήτριες που εκπαιδεύονται στην υφαντική τέχνη και σε άλλες μορφές χειροτεχνίας. Όπως τονίζεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και απορρίφθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ο νόμος Κεραμέως για την επαγγελματική εκπαίδευση (ν. 4763/2020), αν και προβλέπει την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης ή ΙΕΚ από ιδιώτες και φυσικά πρόσωπα, παραβλέπει πλήρως την ίδρυσή τους από κοινωφελή, φιλανθρωπικά ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα ιδρύματα (ΝΠΙΔ).
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότειναν την τροποποίηση του νόμου, ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της Χειροτεχνικής Σχολής, συναντώντας, ωστόσο, την αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας