ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των δημάρχων

Με αναφορές σε έργα και δράσεις, παράλληλα με τις ευχές τους για το 2019, συνοδεύονται τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των δημάρχων του νομού Ιωαννίνων.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος αναφέρει: «Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Εύχομαι το 2019 να ανατείλει το λαμπερό αστέρι που θα μας χαρίσει υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες και ταυτόχρονα να μας οδηγήσει στην απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον τόπο μας.
Τα χρόνια που πέρασαν ήταν γεμάτα ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, για όλους μας.
Στον Δήμο Ζίτσας αντισταθήκαμε εμπράκτως στη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα και αντί να καταγγέλλουμε και να μεμψιμοιρούμε, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του.
Ήταν και παραμένει καθημερινός ο αγώνας μας, με λάθη και παραλείψεις ενίοτε, που όμως μας δίδαξαν πως να πορευτούμε στη συνέχεια, για να παραμείνει ο Δήμος Ζίτσας και όλοι μας δυνατοί και ζωντανοί στην κρίση.
Με αυτογνωσία, νηφαλιότητα, θέληση και εργατικότητα καταφέραμε να τεθούν οι βάσεις που θα αποτελέσουν το μοχλό μιας αναπτυξιακής προοπτικής στο Δήμο μας.
Άλλωστε αυτό το βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας με τα δεκάδες έργα σε βασικές υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Όλες μας οι προσπάθειες έχουν κατεύθυνση και στόχο τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας.
Ο Δήμος Ζίτσας αλλάζει με σταθερά βήματα και αυτό είναι ορατό σε όσους ζουν αλλά και επισκέπτονται τον τόπο μας. Εμείς, με τον ίδιο ζήλο και αντλώντας δύναμη από τη δική σας στήριξη και βοήθεια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με προσήλωση για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει και δεν είναι άλλοι από την ουσιαστική και ποιοτική ανάπτυξη, με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρωπιά.
Στην προσπάθεια αυτή όμως, σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες και συμμάχους, γιατί η κατάκτηση των στόχων, απαιτεί συνένωση δυνάμεων, όραμα και σκληρή δουλειά.
Με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία, εύχομαι από καρδιάς Χρόνια πολλά, Υγεία, Ευημερία κάθε Οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, σε όλους. Το 2019 να αποτελέσει αφετηρία δημιουργικής αναγέννησης για τον τόπο μας, για την Ήπειρο, για τη χώρα μας. Καλή χρονιά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης τονίζει: «Το ξεκίνημα του νέου χρόνου μας φέρνει πάντα μήνυμα ελπίδας για όσα έρθουν και συγχρόνως μας γεμίζει ευθύνη. Αυτή την ευθύνη κρατάμε απέναντί σας και δεσμευόμαστε ότι και το 2019 θα σταθούμε δίπλα σας σε ό, τι χρειαστεί για μία καθημερινότητα ποιοτικότερη και ομορφότερη. Ο χρόνος που φεύγει ήταν δύσκολος και με πολλές προκλήσεις. Οι Πωγωνήσιοι έχουμε μάθει να ανταπεξερχόμαστε και να προσπερνάμε τα εμπόδια. Με αυτή τη δύναμη ψυχής θα συνεχίσουμε και το 2019. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της καθημερινότητας και τον αγώνα ώστε να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της παρθένας και όμορφης περιοχή μας. Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία, αγάπη και χαρά. Εύχομαι το 2019 να είναι μια χρονιά γεμάτη προσωπική, οικογενειακή ευημερία και επαγγελματική πρόοδο. Καλή χρονιά σε όλους».

Στο δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου σημειώνει: «Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι του Ζαγορίου, εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία και ευόδωση των στόχων σας.
Το 2018 ήταν για το Δήμο μας μια καλή χρονιά, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει συνολικά η χώρα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είδε τους πόρους της να μειώνονται δραματικά τα προηγούμενα χρόνια.
Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα καταφέραμε ως Δήμος να προωθήσουμε σημαντικά έργα αξιοποιώντας, τόσο το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και άλλες χρηματοδοτήσεις από υπουργεία, όσο και πιστώσεις από την Περιφέρεια και ίδιους πόρους. Πολλά από αυτά έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν το 2019 και θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα ετών ή θα καλύψουν κενά σε υποδομές, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.
Έργα και παρεμβάσεις που στηρίζουν τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και την καθημερινότητα των κατοίκων, μελέτες για τα δάση μας που ενισχύουν σημαντικά το εισόδημα των δασεργατών, παρεμβάσεις σε μνημεία και κτίρια.
Μεγάλος στόχος Δήμου και φορέων παραμένει η σύνδεση του κεντρικού Ζαγορίου με την Εγνατία οδό στον κόμβο Αράχθου-Ζαγορίου, έργο για το οποίο έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος στο υπουργείο Υποδομών και αναμένουμε την χρηματοδότηση της μελέτης σε πρώτη φάση.
Προτεραιότητα αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος μας, μέσα από δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου. Η αύξηση της επισκεψιμότητας και η καθιέρωση του Ζαγορίου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού για Έλληνες και ξένους δεν μας εφησυχάζει. Χρειάζεται διαρκής μέριμνα και ανάληψη πρωτοβουλιών για να συνεχίσει να βρίσκεται η περιοχή ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Το 2019 είναι χρονιά εκλογών, ωστόσο αυτό δεν μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο μας να ολοκληρώσουμε το έργο μας και, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους στο Δήμο, να πάμε το Ζαγόρι μας ένα βήμα μπροστά. Καλή και δημιουργική χρονιά».

Τέλος, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές σημειώνει: «Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνδημότες μου μια καλή και δημιουργική πορεία στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, μια ελπιδοφόρα προοπτική για τη νεολαία μας και τη δυνατότητα εξασφάλισης όσων δικαιούται σήμερα κάθε άνθρωπος για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Το 2018 ήταν μια δημιουργική χρονιά για τα Κατσανοχώρια και τα Τζουμέρκα. Ο ρυθμός της ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα για την περιοχή μας υπήρξε έντονος, ενώ παράλληλα δρομολογήθηκαν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα υποδομών.
Με αταλάντευτη θέληση, εργατικότητα, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, αισιοδοξία και διεκδικητική διάθεση, οι συνεργάτες μου και εγώ θα προσπαθήσουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, το 2019 να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας