ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέο εργοτάξιο: Κοινή η εκτίμηση για προσφορά με χαμηλή έκπτωση

Την εκτίμηση ότι το σύστημα μελέτη-κατασκευή καταλήγει σε έναν απλό μειοδοτικό διαγωνισμό για «ολίγους» και ελαχίστους, έκανε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, τοποθετούμενη επί της απόφασης παράτασης υποβολής προσφορών για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου του Δήμου.

Και μάλιστα, πρόσθεσε ότι όταν θα υποβληθούν οι οικονομικές προσφορές, θα διαφανεί ποιος και πώς ωφελείται από τη διαδικασία αυτή. «Αμφιβάλλουμε πολύ αν θα είναι ο Δήμος μας», τόνισε.
Της επιλογής της δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, λέγοντας ότι το σύστημα μελέτη- κατασκευή είναι ένας γρήγορος τρόπος να κάνεις ένα έργο, το οποίο θα «έπρεπε να γίνει χθες». Σε σχέση με την παράταση, ανέφερε ότι αποφασίστηκε, καθώς ζητήθηκαν από τεχνικές εταιρείες πρόσθετα στοιχεία, δείχνοντας να έχει και ο ίδιος την εκτίμηση ότι η προσφερόμενη έκπτωση θα είναι χαμηλή. «Επόμενο είναι να είναι φειδωλοί οι ανάδοχοι, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 10% και τα υλικά αυξάνονται συνεχώς. Τι περιμένει κάποιος; Εκπτώσεις 50%;», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας άθλο ότι εκτελούνται τόσα έργα στον Δήμο υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά άρθρα

Σε λειτουργία ο ΣΜΑ Ιωαννίνων, έπονται Πράσινο Σημείο και Γωνιές Ανακύκλωσης

Γεωργία Χαλάτση

Καταγγελία για άθλιες συνθήκες υγιεινής στο εργοτάξιο

Ηπειρωτικός Αγών

Με μελέτη – κατασκευή το νέο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών