ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε πλήρη κυκλοφορία έως τέλος Σεπτεμβρίου ο κόμβος στο Δικαστικό

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του μεγάλου κυκλικού κόμβου στο κέντρο της πόλης, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τη διαμόρφωση των προσβάσεων στις οδούς Πυρσινέλλα και Ν. Ζέρβα, καθώς και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, η οποία θα εξυπηρετεί και τα οχήματα του τμήματος Μεταγωγών, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. Μετά την ολοκλήρωση των συναρμογών προς τις οδούς Πυρσινέλλα και Ν. Ζέρβα, θα ακολουθήσει και η τελική ασφαλτόστρωση και θα δοθεί σε κυκλοφορία ο κόμβος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, με τις δυνατόν μικρότερες οχλήσεις, και ευχαρίστησε γι’ αυτό και τις υπηρεσίες και τον ανάδοχο. Ο κ. Αρλέτος εκτίμησε πως η αλλαγή των κυκλοφοριακών συνθηκών, που φέρνει ο κόμβος, θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και κυρίως στη μεγαλύτερη ασφάλεια πεζών και οδηγών.
«Κάθε τι καινούριο έχει τη δυσκολία του, θα πρέπει να μάθουμε να κυκλοφορούμε σε κυκλικούς κόμβους. Η σήμανση είναι σημαντική και θα βοηθήσει πολύ, ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση, που βέβαια δύσκολα θα αποφευχθεί σε ώρες αιχμής. Δημιουργούνται όμως συνθήκες ασφάλειας και για πεζούς και για οδηγούς. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι υπήρχε σημείο, που οδηγοί και πεζοί είχαν ταυτόχρονα πράσινο σηματοδότη», σημείωσε.
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν και οι εργασίες στο οδόστρωμα μπροστά από την πλατεία Πάργης, που θα συνεχιστούν στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου, όπως προβλέπουν οι σχετικές μελέτες αναμόρφωσης.
Ο κ. Αρλέτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της στάθμευσης στην οδό Πυρσινέλλα, όπου σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται μόνο από την αριστερή πλευρά, με κατεύθυνση την Πλατεία Πάργης. «Έτσι έχει εγκριθεί η μελέτη και αυτό εφαρμόζεται», σημείωσε.
Τέλος, στα μέσα Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, με τον κ. Αρλέτο να εκτιμά πως οι αρχικές εργασίες, τους επόμενους μήνες, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία, καθώς θα ξεκινήσουν από τον χώρο της πλατείας και όχι του οδοστρώματος.

Διαγραμμίσεις ενόψει έναρξης των σχολείων

Με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγραμμίσεις έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κινούνται οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Ήδη έχει προγραμματιστεί η διαγράμμιση στις οδούς Φρόντζου και Δαγκλή, ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία. Η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων είναι ένα αίτημα που μετέφεραν στον Δήμο Ιωαννιτών και τους όμορους δήμους φορείς της εκπαίδευσης, όπως η ΕΛΜΕ.

Σχετικά άρθρα

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση

Ασφαλτοστρώσεις… από βδομάδα

Γεωργία Χαλάτση

Αντιπαράθεση με αιχμή τη ΔΕΥΑΙ… από την ανάποδη