ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υψηλές πληρότητες και στην καρδιά του καλοκαιριού

Ελκυστικός προορισμός για 12 μήνες τον χρόνο έχει καταστεί ο Νομός Ιωαννίνων, όπως αποδεικνύεται από τον σταθερά υψηλό αριθμό επισκεπτών κάθε εποχή, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να μην κρύβουν την ικανοποίησή τους.

Παρά το ότι ο Νομός Ιωαννίνων δεν είναι παραθαλάσσιος, ο σχετικά μικρός χρόνος για να φτάσει κανείς στις παραλίες του Ιονίου, η κομβική θέση της περιοχής στο σταυροδρόμι δύο αυτοκινητοδρόμων, αλλά και οι δυνατότητες αναψυχής στα βουνά ακόμη και το καλοκαίρι, συντελούν στο να υπάρχουν πληρότητες στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, που προσεγγίζουν σε κάποιες περιόδους ακόμη και αυτές του χειμώνα.
«Τηρουμένων των αναλογιών, γιατί ποτέ η καλοκαιρινή περίοδος δεν ήταν υψηλή περίοδος για την περιοχή μας, υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ειδικά το τριήμερο του 15 Αύγουστου οι πληρότητες θα κυμανθούν σε επίπεδα 80% και σε κάποιες περιοχές ίσως και παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης. Για όσους, πάντως, έχουν στο μυαλό τους να περάσουν τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή και δεν έχουν φροντίσει να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους, δε θα πρέπει να αποθαρρύνονται, καθώς υπάρχουν ακόμη δωμάτια, ενώ προκύπτουν και κάποια από ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, λόγω των συνθηκών της πανδημίας.
Όσο για το ποιοι επιλέγουν τον Νομό Ιωαννίνων μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο προφίλ επισκεπτών. Όπως ανέφερε ο κ. Σουρέλης, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών από τα Βαλκάνια, πολλοί εκ των οποίων είναι διερχόμενοι από τα Γιάννενα και τα επιλέγουν συχνά και λόγω του ότι δε βρίσκουν να μείνουν για μια διανυκτέρευση στα παράλια. Στα ορεινά υπάρχουν πολλοί ξένοι από διάφορες χώρες με πρώτη και καλύτερη την αγορά του Ισραήλ, αλλά και αρκετοί Έλληνες. Πολλοί εξ αυτών είναι Ηπειρώτες της διασποράς, που θέλουν να περάσουν κάποιες ημέρες στον τόπο καταγωγής τους, αλλά δεν έχουν πλέον κάποιο δικό τους οίκημα, οπότε διαμένουν στα καταλύματα. Πάρα πολύ καλά πάνε και οι οργανωμένες εκδρομές, οι οποίες γίνονται αυτό το 3ημερο και είναι ένας συνδυασμός βουνού και θάλασσας.
«Υπάρχει γενικά μια αισιοδοξία στον κλάδο ότι και οι καλοκαιρινοί μήνες από άποψη πληροτήτων θα είναι πολύ καλοί», σχολίασε ο κ. Σουρέλης.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC