ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συμφωνεί με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή, ικανοποιώντας ένα αίτημα των εμπόρων της χώρας, που εδώ και χρόνια τόνιζαν πως αφενός δεν πρόσθεταν πρόσθετους τζίρους στην αγορά, αφετέρου έπλητταν τον θεσμό των εκπτώσεων.

Η κατάργηση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έστω και αν έρχεται βέβαια σε μία περίοδο που οι επαγγελματίες δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες. Η εκπτωτική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κίνηση στους δρόμους της αγοράς των Ιωαννίνων είναι αυξημένη, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που ψωνίζουν.
«Οι καταναλωτές προμηθεύονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Πραμαντιώτης, σημειώνοντας πως ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών είναι εξαιρετικά αυξημένες, λόγω της αύξηση του ενεργειακού, άρα και λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, αλλά και της καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Ο κλάδος πλήττεται θανάσιμα, είναι αυτό που λέμε ο θάνατος του εμποράκου. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι χαρτζιλίκι, αρνείται να πάρει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα», τόνισε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως η μείωση της φορολόγησης και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργησης του φόρου επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ και γενικότερα μέτρα άρσης της υπερφορολόγησης.
Ο κ. Πραμαντιώτης, με δεδομένο πως η κίνηση είναι ούτως ή άλλως υποτονική, πρότεινε στους επαγγελματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους τα επόμενα τέσσερα Σάββατα του καλοκαιριού. «Ούτως ή άλλως η πόλη αδειάζει, η κούραση είναι μεγάλη στους επαγγελματίες. Νομίζω ότι αυτό είναι ανθρώπινο και θέλουμε να το τηρήσουμε», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα για το φορολογικό

Ολίγων λεπτών λόγω βροχής η διαμαρτυρία

Η Ελένη Κιοσσέ νέα πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο