ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα ακόμη βήμα για τη μετατροπή του παλιού Πανεπιστημίου σε διοικητικό κέντρο

Με βήμα ταχύ προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών της διαδικασίες για την ανακατασκευή του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου και τη μετατροπή του σε διοικητικό κέντρο.

Στη σημερινή -διά περιφοράς- συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχεται προς ψήφιση η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου με τίτλο «Κατασκευή Διοικητικού Κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο “Δομπόλη” στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022, με προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ.
Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το έργο να προχωρήσει με το σύστημα μελέτη – κατασκευή και άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για εγγραφή του στο τεχνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα προκύπτει ότι σε καλό δρόμο είναι και η υπόθεση της χρηματοδότησης, με πιο πιθανή την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».
«Έχουμε εξασφαλίσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες, ώστε και αυτό το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Είμαστε συνεπείς σε αυτό που είχαμε εξαγγείλει. Καταφέραμε το κτήριο να έρθει στα χέρια του Δήμου και στη συνέχεια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της ελληνικής γραφειοκρατίας, εκπονήσαμε την απαραίτητη μελέτη, πήρε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και το έργο είναι ώριμο για την υλοποίησή του», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Ερωτηθείς για τη χρήση, σημείωσε πως η μετατροπή του κτιριακού συγκροτήματος σε διοικητικό κέντρο με διακριτό ρόλο για το Πανεπιστήμιο και χώρους πολλαπλών δράσεων, όπως άλλωστε προβλέπεται από την παραχώρηση, «είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου».

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία αλλαγών από τη δημοτική αρχή

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Έκλεισε και η εκκρεμότητα της χρηματοδότησης

Αποστόλης Τζελέτας