ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Συρρικνώθηκαν» σε έξι τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών

Μείον δύο ΚΔΑΠ μετρά ο Δήμος Ιωαννιτών, με την αναστολή λειτουργίας τους να οφείλεται για το μεν ΚΔΑΠ Αμφιθέας στο ότι το κτήριο ήταν ακατάλληλο και ο διαγωνισμός για την εξεύρεση άλλου χώρου απέβη άκαρπος, για το δε ΚΔΑΠ Περιβλέπτου λόγω μικρού αριθμού παιδιών.

Αυτό απάντησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Ακονίδου στον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα, ο οποίος, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ του δήμου, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τη δημοτική αρχή να προσανατολίζεται στο κλείσιμο ορισμένων εξ’ αυτών. «Ήδη τα ΚΔΑΠ από οκτώ έχουν γίνει έξι και μαθαίνουμε ότι σκέφτεστε να τα μειώσετε ακόμα περισσότερο. Θέση της παράταξής μας είναι πως όλες οι δραστηριότητες αρμοδιότητας του Πνευματικού Κέντρου του δήμου σχετίζονται με την παιδεία και τον πολιτισμό. Ειδικά για αυτές που έχουν να κάνουν με τα παιδιά, οφείλουμε να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη ευαισθησία . Σας καλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα προκείμενου να μην κλείσει κανένα ΚΔΑΠ και να διασφαλιστούν τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και η ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων γονέων», τόνισε.
Η κα. Ακονίδου σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των συγκεκριμένων δομών, με το Πνευματικό Κέντρο να διατηρεί όλο το προσωπικό στο διάστημα των δύο ετών που έμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι ο ανταγωνισμός με τον ιδιωτικό τομέα που δραστηριοποιείται στον κλάδο είναι έντονος. Τέλος, διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση για αναστολή στο ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας. «Αν τεθεί θέμα θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι και θα ληφθεί αιτιολογημένη απόφαση», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών