ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Έμπα ψυχή, έβγα ψυχή» για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Τρεις μήνες και 20 ημέρες παρατείνεται η παραμονή των συμβασιούχων εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην εργασία τους, καθώς διατηρείται η προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που ορίστηκε εκ νέου στις 21 Οκτωβρίου.

Η νέα παράταση είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή που δίνεται σε όλους τους συμβασιούχους με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες και αφορά τρεις μήνες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ Γιώργος Φλούδας, σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι. Ο κ. Φλούδας έκανε λόγο για μια θετική εξέλιξη, που δίνει τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, που είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. «Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω αυτή θα είναι η εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα», κατέληξε.

Τη στάση της κυβέρνησης να επιμένει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που καλύπτουν οι συμβασιούχοι, καυτηρίασε ο εκπρόσωπος τους Αλέξανδρος Μάρκου, αφήνοντας αιχμές για την πλειοψηφία του Συλλόγου, που καθυστέρησε να προκηρύξει στάση εργασίας, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο δικαστήριο.

Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην υγεία, αλλά και σε όλους τους κλάδους του δημοσίου, ζητά και η ΑΔΕΔΥ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χρήστος Γρίβας. «Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι όμηροι των επιλογών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας, που τόσο ανάγκη τους έχουμε. Αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με τους μόνιμους, κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία μας στη διάρκεια της πανδημίας. Η ομηρία πρέπει να σταματήσει, όπως και η ομηρία συνολικά στο δημόσιο με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δε θέλουμε να εκχωρηθεί στους ιδιώτες τίποτα, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά», σημείωσε ο κ. Γρίβας.

Σχετικά άρθρα

Ανέφικτη και με κινδύνους η εφαρμογή του νόμου

Γεωργία Χαλάτση

«Βράζει» ο χώρος της υγείας

Πρώτη και αυτοδύναμη η Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι. στον Σύλλογο Εργαζομένων