dav
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλλάζει η εικόνα της πόλης μέσω της κοινωφελούς εργασίας

Σε 20 σημεία εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία του εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών, που ενισχύθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες με νέους εργαζόμενους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μετά από μεγάλη καθυστέρηση βέβαια.

Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά, με τις καιρικές συνθήκες –παρά το τσουχτερό κρύο- να συμβάλλουν στην εκτέλεση εργασιών, αποδεικνύοντας την χρησιμότητα του προγράμματος, όχι μόνο για τους ανέργους, αλλά και για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εργασίες για ανακατασκευές πεζοδρομίων, πλακοστρώσεων και λιθοστρώσεων γίνονται αυτές τις ημέρες σε είκοσι σημεία του δήμου Ιωαννιτών, από 12 συνεργεία. «Αυτοψία» σε κάποιες από τις εργασίες που εκτελούνται έκαναν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας μαζί με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για το εργοτάξιο Δημήτρη Νάστο, σημειώνοντας το εύρος, αλλά και την ποιότητα των εργασιών.
Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις γίνονται με ίδια μέσα και πόρους του εργοταξίου του δήμου και τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει το δυναμικό που αποκτήθηκε μέσω της κοινωφελούς εργασίας.
«Από το Πέραμα μέχρι την Πεδινή και από το Μπιζάνι μέχρι την Παμβώτιδα έχουμε εγκαταστήσει συνεργεία με στόχο, στο τέλος του 8μηνου, να έχει αλλάξει η εικόνα σε πολλές περιοχές του δήμου. Στην ίδια λογική κινούμαστε και στο κομμάτι της καθαριότητας, η οποία έχει ενισχυθεί, αλλά και στο πράσινο. Γίνεται μια συντονισμένη παρέμβαση σε πολλούς τομείς προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο την παρουσία των εργαζομένων αυτών. Με μια ισόρροπη κατανομή των συνεργείων που συστήσαμε, θέλουμε να αφήσουμε ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε όλα τα σημεία του δήμου», τόνισε ο κ. Μπέγκας.
Προλαβαίνοντας μάλιστα την πιθανή κριτική για προεκλογικές πρωτοβουλίες και έργα, ο δήμαρχος τόνισε πως η έναρξη των παρεμβάσεων μέσω της κοινωφελούς εργασίας, δεν έχει καμία σχέση με τις επικείμενες εκλογές.
«Η αγωνία μας και η πίεση που ασκήσαμε όλοι οι δήμοι ήταν να ξεκινήσει το πρόγραμμα από την περασμένη άνοιξη, για να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό. Αυτό δεν έγινε και οι εργαζόμενοι ήρθαν τώρα. Εμείς ήμασταν όμως οργανωμένοι, για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση», τόνισε.

Με πρόγραμμα οι παρεμβάσεις

Η ενίσχυση του εργοταξίου με τους ανθρώπους της κοινωφελούς έχει ως αποτέλεσμα, να εξελίσσονται παρεμβάσεις τόσο συστηματικά και μεθοδικά σε ολόκληρο τον δήμο, κάτι που είχε να συμβεί για πολλά χρόνια.
Οι παρεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έρχονται να συμπληρώσουν έργα που δημοπρατήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και εκτελούνται το τελευταίο διάστημα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα σε πολλές περιοχές του δήμου και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό τόνισε ο κ. Μπέγκας, ο οποίος εξήρε και την προεργασία που είχε γίνει από το εργοτάξιο του δήμου ώστε να ξεκινήσει τις παρεμβάσεις αμέσως μετά την πρόσληψη των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο κ. Νάστος, ο οποίος έχει αναλάβει και την καθημερινή επίβλεψη των παρεμβάσεων αυτών, μίλησε για έργα που σε κάποιες περιοχές, όπως αυτή του Κάστρου, έχουν να γίνουν χρόνια.
«Στόχος μας είναι οι πιο πολυσύχναστες περιοχές, αλλά και όπου υπάρχουν εξειδικευμένες ανάγκες όπως έξω από σχολεία αλλά και στα νοσοκομεία», επισήμανε και αναφέρθηκε στα σημεία των παρεμβάσεων.
Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 26 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Ιωαννιτών, είναι η ανακατασκευή πεζοδρομίων στις οδού Μελ. Γεωγράφου και Αρχιμανδρειού και στην Λ. Μακρυγιάννη (πριν το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»), πλακοστρώσεις και λιθοστρώσεις σε οδούς εντός του Κάστρου, ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της Λ. Δωδώνης, νέα πεζοδρόμια στο χώρο πάρκινγκ στο θεατράκι της Σκάλας, επισκευές πλακοστρώσεων στο Πέραμα, επισκευή τοιχίου στο γηπεδάκι επί της οδού Σουλίου, επισκευή πεζοδρομίων στις οδούς Πινδάρου, Κατσάρη, Φ. Τζαβέλα, Σταδίου, Γυναικών Πίνδου, κατασκευή πεζοδρομίου στην Μπάφρα, αντικατάσταση στα πλακάκια της κεντρικής πλατείας, εγκατάσταση φρεατίων και εργασίες για την ηλεκτροδότηση του γηπέδου στην Πλατανιά και επισκευή τοιχοποιίας στην οδό Καραμανλή.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου