ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Μικρός ο κουμπαράς» για τις προσόψεις

Μάταιη ήταν τελικά η αναμονή αλλά κυρίως η προσδοκία για την αύξηση των κονδυλίων για το Open Mall των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της απένταξης αντίστοιχων έργων σε άλλες περιοχές που δεν προχώρησαν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, μετά και τις επαφές που είχε, απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό και εναπόθεσε τις ελπίδες για περαιτέρω επέκταση του φυσικού αντικειμένου σε άλλες χρηματοδοτήσεις που τυχόν θα εξευρεθούν, μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Πάντως άμεσα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να γίνει η προκήρυξη του έργου που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο και αφορά τις παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης, αλλά και τις άυλες δράσεις επικοινωνίας, με στόχο την τόνωση της επισκεψιμότητας στο ιστορικό κέντρο.
«Δυστυχώς δε θα καλύψει το μεγάλο όραμα της πρότασης και τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων. Θα είναι μια πολύ μικρή παρέμβαση και όχι αυτό που αρχικά σχεδιάσαμε», σημείωσε, ωστόσο πρόσθεσε πως το Επιμελητήριο έχει καταθέσει το σχέδιο στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για το πώς πρέπει να δομηθεί από εδώ και πέρα η Ανεξαρτησίας και οι κάθετοι οδοί. «Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό ευελπιστούμε σε μια νέα χρηματοδότηση», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων