ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ιχνηλάτηση τέλος, αν δεν παραταθούν οι συμβάσεις

Να διατηρηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου οι συμβάσεις των τεσσάρων εργαζομένων στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, που προσελήφθησαν για τη διαχείριση της πανδημίας, ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου με έγγραφό της προς τα αρμόδια υπουργεία.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης αλλά και της επαφής με τα κρούσματα κορωνοϊού, λήγουν στα τέλη Μαΐου και, αν δεν γίνει ανανέωση έως το τέλος Νοεμβρίου – οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τερματιστούν λόγω της παρέλευσης της διετίας, η διεύθυνση θα μείνει χωρίς προσωπικό.

Και μπορεί να θεωρούμε όλοι ότι η πανδημία έχει τελειώσει, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενώ από το φθινόπωρο αναμένεται να υπάρξει εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων, έστω και αν όχι στον βαθμό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμάται δε ότι θα χρειαστεί να προσληφθεί εκ νέου προσωπικό, το οποίο φυσικά δε θα έχει την εμπειρία των νυν εργαζόμενων.

«Η λήξη των συμβάσεων σημαίνει πως η Διεύθυνση υγείας θα μείνει χωρίς τους υπαλλήλους αυτούς, που μας βοήθησαν πάρα πολύ στη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα ένα μέρος των ιχνηλατήσεων που γίνονταν, δε θα γίνεται πλέον και οι πολίτες δε θα έχουν που να στραφούν για να λαμβάνουν οδηγίες, ενημέρωση ή ό,τι άλλο χρειαστούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, προσθέτοντας πως έχει γίνει και εγγράφως το αίτημα για παραμονή των εργαζομένων μέχρι τη λήξη της διετίας μέσω και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Ένας απινιδωτής και ένας αναλυτής για το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Προβληματίζει τους ειδικούς η εξάπλωση της εποχικής γρίπης

4.114 τα κρούσματα στην Ήπειρο, 2.416 στα Γιάννενα