ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με «προγραμματικές δηλώσεις» η πρώτη του Ι. Τσίγκρου

Με πρώτιστο μέλημα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ίδιων των μηχανικών της περιοχής στο Τεχνικό Επιμελητήριο, την προσέλκυση νέων μελών και τη συνεχής ενημέρωσή τους για κρίσιμα τρέχοντα ζητήματα, ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ.

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές, στο μέσο της τρέχουσας θητείας, έγινε πράξη η συμφωνία των παρατάξεων Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και ΔΕΣΜΗ για συνδιοίκηση. Έτσι, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση των μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών ανέλαβε τα ηνία του ΤΕΕ.

Από τη σύγκληση της Αντιπροσωπείας την περασμένη Δευτέρα, σε ειδική συνεδρίαση, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αναδείχθηκε ο επικεφαλής της ΔΚΜ Γιάννης Τσίγκρος, αντιπρόεδρος ο απερχόμενος πρόεδρος, επικεφαλής της ΔΕΣΜΗ Γιάννης Λυκοτραφίτης και γενικός γραμματέας, επίσης από την ΔΕΣΜΗ, ο Ευάγγελος Γιαννούλας. Το νέο προεδρείο της Αντιπροσωπείας στελεχώνουν ο πρόεδρος Χρήστος Αναστασίου από τη ΔΕΣΜΗ, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παππάς και η γενική γραμματέας Ουρανία Μέγα, από την ΔΚΜ.

Για τη ΔΚΜ, που -για μια ακόμη φορά- στις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε πρώτη σε δύναμη, αποτελεί ιστορική ευκαιρία η ανάληψη της προεδρίας, με τον κ. Τσίγκρο, σε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένο από τους κ.κ. Λυκοτραφίτη και Γιαννούλα, να τονίζει πως με ευθύνη, όρεξη και δουλειά, στόχος είναι ένα Τεχνικό Επιμελητήριο ισχυρό, εξωστρεφές με άποψη και θέσεις, να οραματίζεται και να υλοποιεί προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας τον ρόλο του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και αναδεικνύοντας τον ρόλο του μηχανικού στην τοπική κοινωνία.

«Βασικό μας μέλημα θα είναι, περαν των τακτικών συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής και την ενεργοποίηση του ρόλου των Μόνιμων Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας, και η διοργάνωση ημερίδων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενημέρωση και την καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση των συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάδειξη του έργου των μηχανικών, το οποίο έχει ισχυρό αποτύπωμα στην ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίγκρος, επισημαίνοντας πως έμφαση θα δοθεί σε καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς, αλλά και σε ζητήματα της περιοχής, όπως ο τοπικός πολεοδομικός σχεδιασμός, το ΠΔ της Λίμνης και μεγάλα έργα υποδομών, «τα οποία θέλουμε να έρθουν ξανά στο προσκήνιο μέσα από το Τεχνικό Επιμελητήριο», όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος Γιάννης Λυκοτραφίτης αναγνώρισε πως υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΕ/ΤΗ ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας και δεσμεύθηκε για συνθέσεις και συλλογικότητα, ώστε να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα και των μηχανικών αλλά και της κοινωνίας της Ηπείρου. «Όποιες αβελτηρίες και παραλείψεις για την πρώτη φάση της θητείας, τις οποίες εγώ τις παραδέχομαι, να κοιτάξουμε να τις περιορίσουμε για να γίνουμε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί», σημείωσε.

Το γεγονός πως πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, άρα έχουν μεγαλύτερη αντίληψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των μελών του ΤΕΕ, σημείωσε ο Βαγγέλης Γιαννούλας. «Βιώνουμε τα προβλήματα καθημερινά και εδώ είμαστε για να κερδίσουμε ένα στόχο και ο στόχος είναι όχι μόνο να αναδείξουμε τον ρόλο του ΤΕΕ, αλλά και να φέρουμε πίσω μηχανικούς που δεν ακολουθούν το ΤΕΕ. Ο ρόλος μας είναι πολλαπλός», σημείωσε, καλώντας τους συναδέλφους του να συμμετέχουν και να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους, ώστε να υπάρχουν και πληρέστερες προτάσεις από την πλευρά της διοικούσας επιτροπής.

 

Σχετικά άρθρα

Ψήφο συνέχειας ζητούν ΔΚΜ και Ι. Τσίγκρος

Με νέο επικεφαλής στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΗ η Δ.Ε.Σ.ΜΗ.

Συντάσσεται με τους Δήμους για την πυροπροστασία το ΤΕΕ/ΤΗ