ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανανέωσε την «πράσινη κάρτα» το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου

Την «πράσινη κάρτα» έλαβε για δύο ακόμη χρόνια το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου από την αρμόδια Επιτροπή των Γεωπάρκων της UNESCO μετά την επαναξιολόγησή του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» το 3ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα.

Στο Συνέδριο αναμένεται να δώσουν το παρών στελέχη των αρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών, καθώς και εκπρόσωποι των Γεωπάρκων από Ελλάδα, Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για την προώθηση και ανάδειξη του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, η «Ήπειρος Α.Ε.» συνεχίζει έργα και δράσεις για την βελτίωση των υποδομών εντός του Γεωπάρκου, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ έχει υπογραφεί και προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ενίσχυσή τους, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής Γιώργος Θεοχάρης.
Παράλληλα, η «Ήπειρος Α.Ε.» έχει ξεκινήσει δυναμικά να εκπληρώνει και τον ρόλο της ως Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (DMO), παρόλο που προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση για τους φορείς αυτούς. Ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει μια σχετική πρόσκληση από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ, λόγω και της εμπειρίας της αλλά και των υπολοίπων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που υλοποιεί, έχει την ευελιξία να προχωρήσει σε δράσεις προώθησης και προβολής, σε συνεργασία με τους δήμους και άλλους αρμόδιους φορείς. Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένονται στα Γιάννενα δημοσιογράφοι και tour operators από τέσσερις χώρες, τη Βουλγαρία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Αλβανία, για ένα ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), με βασικό αντικείμενο την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, η επίσκεψη αυτή θα γίνει μέσω του Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Αλβανία.

Σχετικά άρθρα

Γνώρισαν τα μυστικά του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου

Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Για πρώτη φορά δεδομένα για την Δρακόλιμνη

Ηπειρωτικός Αγών