ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προτεραιότητα η αεροπορική σύνδεση με Γερμανία

«Χείρα βοηθείας» όχι μόνο στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας, αλλά και στην εξωστρέφεια και αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με πόλεις του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Γερμανία, δίνουν οι εταιρίες τεχνολογίας που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Η γερμανική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού P&I, που έχει δημιουργήσει Κέντρο Καινοτομίας στα Γιάννενα, επιδιώκει την αεροπορική σύνδεση με τη Φρανκφούρτη τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, σημειώνοντας μάλιστα πως μια τέτοια δυνατότητα θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλες εταιρίες του κλάδου.
«Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να έρθουν και άλλες επιχειρήσεις, εάν υπήρχε και μια δυνατότητα με το αεροδρόμιο να έχει τουλάχιστον μία – δύο πτήσεις την εβδομάδα, για εμάς μια πτήση από τη Φρανκφούρτη θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια. Ακόμη και για το συνέδριο που κάναμε (στα Γιάννενα), είδατε πόσο δύσκολο είναι να έρθει κανείς από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, να μην υπάρχει ανταπόκριση… χάνεις μια ημέρα, χάνεις χρόνο που δεν έχεις. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια τέτοια κίνηση όχι μόνο για την P&I», σημείωσε πρόσφατα ο CEO της P&I Βασίλης Τριάδης.
Η πρόταση αυτή, ακόμη και με οικονομική επιβάρυνση σε κάποιο βαθμό και της ίδιας της εταιρίας, έχει τεθεί στους τοπικούς φορείς, με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη να είναι θετικός.
«Με ενδιαφέρει τα μέγιστα μια πρόταση που έκανε ο κ. Τριάδης για σύνδεση με την Γερμανία μια φορά την εβδομάδα, για την οποία και οι ίδιοι μπορούν να διαθέσουν έως 150.000 ευρώ. Είναι, εξάλλου, και πολλοί Ηπειρώτες, που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης, αποκλείοντας τη δυνατότητα της περιφέρειας να χρηματοδοτήσει μια low-cost αεροπορική εταιρία, μια πρόταση που υπάρχει από την πλευρά των ξενοδόχων.
Την προοπτική της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με τη Γερμανία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους της ομογένειας και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στην πρόσφατη επίσκεψή του σε πόλεις της Γερμανία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες, οι προοπτικές είναι ευοίωνες, καθώς έχει διευρυνθεί το μέτωπο των υποστηρικτών της προσπάθειας, με το βάρος πλέον να πέφτει στο να πειστούν οι αεροπορικές εταιρείες, ότι αξίζει να επενδύσουν σε μία τέτοια γραμμή. Ο κ. Ελισάφ ανέφερε πως φαίνεται να κερδίζει έδαφος η πρόταση για απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντόρτμουντ και λιγότερο με το Ντίσελντορφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Καχριμάνης αλλά και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ δεν αποκλείεται να απευθυνθούν στην Aegean Airlines, στη βάση της πρότασης του κ. Τριάδη, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες για την δημιουργία ενός τέτοιου δρομολογίου.

Σχετικά άρθρα

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

Και πρόταση για υφυπουργείο Ορεινότητας