ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Φτιαχτή» υποτίμηση του κινδύνου καταγγέλλει η ΑΣΥ – ΠΓΝΙ

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της νοσηλείας ασθενών που διαγιγνώσκονται με covid-19 σε άλλες κλινικές του ΠΓΝΙ, με στόχο την «αποδέσμευση» προσωπικού από την 3η ΜΕΛ, ώστε να καλυφθούν άλλες λειτουργίες του νοσοκομείου.

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καυτηριάζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου, με τον Γιώργο Πρέντζα να κάνει λόγο για σοβαρό κίνδυνο ενδοκλινικής μετάδοσης του ιού, με συνέπεια κάποιες να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως συνέβη σε κλινική νοσοκομείου της Πάτρας, και να χτυπά «καμπάνα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στρεφόμενος κατά της διοίκησης αλλά και της κυβέρνησης που «σφύριξε» τη λήξη της πανδημίας πρόωρα.
«Κορυφώνεται το δράμα των πρωτοκόλλων λάστιχο που ζήσαμε δύο χρόνια οι υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία. Κορυφώνεται και η “προσαρμογή” της επιστήμης στα πολιτικά προτάγματα και στις “αντοχές” της οικονομίας. Αυτή η “φτιαχτή” υποτίμηση του κινδύνου εδράζεται στην τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Η ανάγκη για κλείσιμο της 3ης ΜΕΛ πριν ένα μήνα για να ανοίξει μια αίθουσα χειρουργείου και το προσωπικό να καλύψει τεράστια κενά όπου υπάρχουν, οδήγησε να γίνει η “ανάγκη φιλοτιμία”, οπότε, ελλείψει κλινικής για νοσηλεία των θετικών ασυμπτωματικών, υψηλής μεταδοτικότητας ασθενών, βαφτίστηκε ο κίνδυνος αμελητέος και διαχειρίσιμος από τις κλινικές», ανέφερε, προσθέτoντας πως η σχετική οδηγία προβλέπει νοσηλεία στις κλινικές ασθενών με χαμηλή μεταδοτικότητα, μετά από διπλό έλεγχο με PCR test.
Ο κ. Πρέντζας κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν βήμα πίσω από την, ανά κλινική, διεκδίκηση της πλήρους στελέχωσης και της ασφάλειας των ασθενών και των ιδίων. «Ο επιστημονικός εκφοβισμός προς το προσωπικό αλλά και τους προϊσταμένους με εκφράσεις του τύπου “εσείς δεν είστε επιστημονικά καταρτισμένοι, δεν μπορείτε να έχετε άποψη για την ασφάλεια σας…” γίνεται μόνο και μόνο για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες για την υποστελέχωση των κλινικών και να σημάνει μια κάλπικη επιστροφή στην κανονικότητα. Για να συνεχιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου-επιχείρηση και να λάβει το πολιτικό τρόπαιο της “εξαφάνισης” της πανδημίας η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στο ΠΓΝΙ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

Σε «θερμή» υποδοχή του Υπουργού Υγείας καλεί η ΑΣΥ Υγειονομικών

Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΣΥ Υγειονομικών

Είκοσι υποψήφιοι με… αγωνιστικά ένσημα