ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαμαρτυρίες σε επανάληψη για τη Ρόζας Ιμβριώτη

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους περιοίκους της οδού Ρόζας Ιμβριώτη, στην περιοχή της Βρυσούλας, η αλλαγή χάραξης του δρόμου και η διάνοιξη νέου παραπλεύρως, ο οποίος, σύμφωνα με τους κατοίκους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, μέσα σε τρεις μήνες έχουν σημειωθεί ισάριθμα τροχαία ατυχήματα, γεγονός που αποδίδουν στη μεγάλη υψομετρική κλίση του νέου τμήματος, που ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως η οδός Ρόζας Ιμβριώτη, σε μήκος 40-50 μέτρων μεταξύ των οδών Δελβινακίου και Αγίας Παρασκευής, έχει κλείσει μετά από 50 χρόνια με ρείθρο, και η κίνηση διεξάγεται από το νέο τμήμα, που ουσιαστικά λειτουργεί ως παρακαμπτήριος σε ένα οικόπεδο που δημιουργήθηκε. Το νέο μάλιστα τμήμα, στην αρχή και στο τέλος του, έχει διαφορά ύψους τριών μέτρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα και να σημειώνονται ατυχήματα, ενώ, σύμφωνα με τους κατοίκους, ακόμη και η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, που κινούνται με αμαξίδιο, είναι σχεδόν αδύνατη.

Η αλλαγή χάραξης ήταν αποτέλεσμα της υλοποίησης της πράξης εφαρμογής του 1998 από την Πολεοδομία του δήμου, μετά από δύο τροποποιήσεις, όπως ανέφερε εκ μέρους των κατοίκων η Ρίκη Σκανδάλη, η οποία πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές σήμερα.

Το θέμα της σύνδεσης των δύο τμημάτων της οδού Ρόζας Ιμβριώτη με τεθλασμένη γραμμή είχε φέρει πρόσφατα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η παράταξη «Ιωάννινα 2023», με την επικεφαλής της Τατιάνα Καλογιάννη να κάνει λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία», προτείνοντας τη διαπλάτυνση της οδού, την άμεση επαναφορά σε οδική κυκλοφορία του τμήματος μεταξύ των οδών Δελβινακίου και Αγίας Παρασκευής, καθώς και την απόδοση του υπολοίπου του οικοπέδου στον ιδιοκτήτη του, εφόσον είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή την αποζημίωσή του και τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως κοινόχρηστου χώρου.

Αυτό ζητούν και οι περίοικοι, που σημειώνουν την έλλειψη πρασίνου και κοινόχρηστου χώρου, παρόλο που δεν πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Επιπλέον, οι κάτοικοι του τμήματος αυτού δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους καθώς επίκειται ο χαρακτηρισμός του τμήματος ως παράδρομου και η μετονομασία του, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγή των προσωπικών τους στοιχείων σε όλες τις δημόσιες και μη υπηρεσίες με τις οποίες συναλλάσσονται.

Σχετικά άρθρα

Διήμερο εκδηλώσεων στη Βρυσούλα

Κλείνουν εκκρεμότητες σε Βρυσούλα, Κιάφα και Βοτανικό

Υπογράφηκε η σύμβαση για έργα υποδομών στη Βρυσούλα