ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καλλωπιστικά δέντρα προς αντικατάσταση των κομμένων λευκών

Στη δενδροφύτευση καλλωπιστικών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας.

Η δενδροφύτευση έγινε στα σημεία, που είχαν κλαδευτεί οι λεύκες τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω του ότι είχαν φτάσει σε μεγάλο ύψος και είχαν κριθεί επικίνδυνες για πρόκληση ατυχήματος, ακόμη και θανατηφόρου, σε διερχόμενους περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες. Τότε η Περιφέρεια Ηπείρου είχε υποσχεθεί ότι, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα προβεί σε φύτευση άλλων δέντρων προς αντικατάσταση εκείνων που κλαδεύτηκαν.

Η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε και τοποθετήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφέρειας Ηπείρου νέα δέντρα, ως επί το πλείστον καλλωπιστικά (τίλιο, σφενδάμι κόκκινο, φρίξος και λικιδάμβαρη), κατάλληλα για τον συγκεκριμένο χώρο και συμβατά με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας.

«Έτσι αποκαταστάθηκε η εικόνα του τοπίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών, που είναι θέμα προτεραιότητας», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σιαράβας.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Οκτώ νέοι σφένδαμοι στο παραλίμνιο μέτωπο

ΤΕΕ/ΤΗ – Έμμεση διαφωνία με τις αποσπασματικές προτάσεις για την παραλίμνια περιοχή