ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς άρση της απαγόρευσης αδειών και επισκεπτηρίων στις δομές φιλοξενίας

Στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να μεταφέρει το ζήτημα της απαγόρευσης αδειών και επισκεπτηρίων των ατόμων που διαμένουν σε δομές και ξενώνες φιλοξενίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη.

Η κα. Τζούφη τόνισε ότι «εκατοντάδες άτομα με αυτισμό, κινητικά προβλήματα, ψυχική νόσο έχουν αποκλειστεί εντός των δομών λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων για τη διαχείριση της πανδημίας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, «μετά από δέκα μήνες εγκλεισμού, η απόφαση για την απαγόρευση αδειών και επισκεπτηρίων ανανεώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021, παρά την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος και τη χαλάρωση των μέτρων στην αγορά, τη διασκέδαση και τις μετακινήσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για αναίτια και άδικη απόφαση, ζητώντας να επιτραπεί και πάλι τόσο το επισκεπτήριο των οικογενειών, όσο και οι ολιγοήμερες άδειες των ατόμων που διαμένουν στις δομές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Θετικά απάντησε ο κ. Πλεύρης, δεσμευόμενος ότι θα θέσει το θέμα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, με τη βουλευτή Ιωαννίνων να εκφράζει την ικανοποίησή της και να σημειώνει πως «τέτοιου είδους απαγορεύσεις στέλνουν λάθος μήνυμα. Η εξάντληση της αυστηρότητας -ειδικά στους πιο ευάλωτους- δεν ωφελεί σε τίποτα. Αντίθετα, δυναμώνει τις ανισότητες και επιτείνει το αίσθημα της αγανάκτησης».

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας