ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κλείδωσαν» οι πέντε θέσεις στο ψηφοδέλτιο

Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής για τον νομό Ιωαννίνων κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Η.Α., έχουν «κλειδώσει» οι πέντε από τις επτά θέσεις του ψηφοδελτίου και υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας και Θανάσης Μανταλόβας, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, οι οποίοι ήδη ενημερώθηκαν και θα είναι παρόντες στην Αθήνα την Κυριακή. Ενδεχομένως να ανακοινωθεί και ακόμη μία υποψηφιότητα, αυτή της Μαργαρίτας Ζήκου, η οποία έχει προταθεί από το ΚΙΔΗΣΟ, με συνέπεια να μένει μόνο μία κενή θέση, η οποία θα καλυφθεί από γυναίκα.
Αν και με βάση τα όσα έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, θα αυξηθεί η ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, από το 1/3 που είναι σήμερα στο 40% επί του συνόλου των υποψηφίων, εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει ζήτημα να συμπεριληφθούν τρεις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο. Κι αυτό γιατί η ποσόστωση θα είναι είτε στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, είτε σε επίπεδο περιφέρειας και όχι ανά νομό.

Κρίση λόγω… Άρτας

Την ίδια ώρα, τριγμούς στο Κίνημα Αλλαγής προκαλεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου στην Άρτα. Αν και υπάρχει χώρος, ειδικά μετά την επιλογή του Γιάννη Παπαλέξη να είναι υποψήφιος για τον δήμο και όχι στις εθνικές εκλογές, ζήτημα προέκυψε με την απόφαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων να «κόψει» το μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ., δημοσιογράφο Χρήστο Μέγα από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας, πριμοδοτώντας ουσιαστικά τον πρώην βουλευτή Χρήστο Γκόγκα, ο οποίος θα έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί στην «τριεδρική» περιφέρεια της Άρτας, ελλείψει ισχυρού αντιπάλου.
Η πρόταση να πολιτευθεί ο Χρήστος Μέγας στην Αττική δυσαρέστησε τη ΔΗΜΑΡ και στους κόλπους του ΚΙΝ.ΑΛ. επικρατεί αναβρασμός με τη ΔΗΜ.ΑΡ. να φέρεται να προειδοποιεί πως εάν δεν τοποθετηθεί το στέλεχός τους, θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την απόσυρση των υποψηφιοτήτων και το διαζύγιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Άρτας να πάρει αναβολή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ήπειρος Όλον»

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους