ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Best City Awards – Ένα χρυσό, τρία ασημένια και δύο χάλκινα στην Ήπειρο

Έξι βραβεία Best City Awards έλαβαν η Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και οι Δήμοι Αρταίων, Ζίτσας και Κόνιτσας, που επιβραβεύτηκαν για έργα και δράσεις, που επιβραβεύουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής.

Gold βραβείο έλαβε ο Δήμος Κόνιτσας στην κατηγορία «Δράσεις τοπικής πολιτιστικής προβολής» για την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού περιπέτειας, silver βραβεία έλαβαν η Περιφέρεια Ηπείρου στην κατηγορία «Έργα Ποδηλατοδρόμων & Οδοποιίας» για τη νέα οδό Πλαταριάς – Συβότων και στην κατηγορία «Green City -Δημόσια & Δημοτικά Κτήρια» για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφέρειας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας στην κατηγορία «Σύστημα Διαχείρισης & Διακίνησης Αποβλήτων» για την έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων (online σύστημα διαχείρισης κάδων απορριμμάτων και στόλου απορριμματοφόρων). Τέλος, bronze βραβείο έλαβαν ο Δήμος Αρταίων και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων» για το σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Αναπτυξιακή Εταιρία Επιμελητηρίου στην κατηγορία «Δράσεις Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα» για την έκθεση τοπικών πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων GO LOCAL «Γνωρίζοντας τα τοπικά μας προϊόντα».
Η απονομή των Best City Awards 2022, που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, έγινε σε ειδική τελετή την Πέμπτη στη Θεατρική Σκηνή | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε 28 μελής κριτική επιτροπή με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς, και έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της σχετικής αγοράς.
Τις τέσσερις κορυφαίες διακρίσεις απέσπασαν ο Δήμος Χανίων (Smart City of the Year), ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Smart Town of the Year) , ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου (Smart Municipality of the Year) και η Crowdpolicy (Smart City Supplier of the Year).

Σχετικά άρθρα

Και επίσημα η ανακοίνωση του «ασημένιου» βραβείου

Ακόμη δεν τα είδαμε, βραβεία όμως κερδίσαμε

Αποστόλης Τζελέτας

Αναγνώριση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου τα βραβεία Best City Awards