ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χτυπά την πόρτα του Ταμείου Ανάκαμψης το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας

Την υποβολή πρόταση ένταξης του έργου «Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια διαδρομή) Π.Ε. Πρέβεζας» στο Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης του οδικού δικτύου. Μεταξύ άλλων, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για την αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, με ανάδοχο τη Ι. Καλλίας & ΣΙΑ Ο.Ε., και για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής ορεινής Πρέβεζας, προϋπολογισμού 111.600 ευρώ, με ανάδοχο τη Μάκης ΑΤΕΕ.
Επίσης, αναδείχτηκε η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. προσωρινός ανάδοχος για το έργο κατασκευής ειδικής γέφυρας σύνδεσης Αμμουδιάς – Βαλανιδοράχης Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 705.000 ευρώ.
Με άλλες αποφάσεις, εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την κατασκευή ζώνης στράγγισης και ανακούφισης για την αποφυγή κατολίσθησης επί της 3ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Ιωαννίνων (186.000 ευρώ), για έργα αντιστηρίξεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στην Ε.Ο. Αρχάγγελος – Νεράιδα Π.Ε. Πρέβεζας (212.281,59 ευρώ), για την άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης μετά από θεομηνίες με την κατασκευή αναβαθμών περιοχής Καταρράκτη Π.Ε. Άρτας (248.000 ευρώ) και για την αποκατάσταση πρόσβασης οδικού δικτύου από Ε.Ο. προς περιοχή Αράχθου Π.Ε. Ιωαννίνων (50.000 ευρώ).

Παρεμβάσεις σε εκκλησίες

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε, τέλος, αποφάσεις για τρία έργα στον τομέα Πολιτισμού και συγκεκριμένα ανέδειξε τον Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε. οριστικό ανάδοχο για τις εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας (88.000 ευρώ) και ενέκρινε τη δημοπράτηση της συντήρησης τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου (150.000 ευρώ) και της επισκευής του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρδαμιτσίων (55.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών

Εμπορικές συμφωνίες και ειδική παρουσίαση του κασκαβάλι Πίνδου