ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συμφωνούν στην ονοματοδοσία, υπό συζήτηση η τοποθεσία

Στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου Ιωαννιτών έχει μεταβιβαστεί το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών, μετά και από τη σχετική πρωτοβουλία πολιτών, προκειμένου να αναδειχθεί ο καλύτερος τρόπος απόδοσης τιμής στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο ή πλατεία της πόλης.

Η Επιτροπή εξετάζει το ζήτημα αυτό, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προανήγγειλε δράσεις για την ανάδειξη της σχέσης του μεγάλου σκηνοθέτη με την πόλη των Ιωαννίνων.

Το αίτημα των πολιτών αγκαλιάστηκε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ υπήρξαν και προτάσεις, που συγκλίνουν στο να δοθεί το όνομά του πιθανά σε δρόμο ή χώρο της παραλίμνιας περιοχής, αναδεικνύοντας την αγάπη του Θ. Αγγελόπουλου για το ομιχλώδες τοπίο δίπλα στη λίμνη, το οποίο αποτύπωσε και κινηματογραφικά.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας αναφέρθηκε σε τρεις συναντήσεις του με τον σπουδαίο σκηνοθέτη, σημειώνοντας πως επέλεγε να συναντηθούν πριν χαράξει, είτε στην περιοχή «Ναυτάκια» είτε στην οδό Ανεξαρτησίας, προκειμένου να προλάβει την ανατολή του ήλιου με ομίχλη στην πόλη. «Το λέω ως μια ένδειξη για το τι πιθανώς θα ενδιέφερε τον ίδιο», σημείωσε ο κ. Γκόντας.

Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα του κινηματογράφου στα παλιά Σφαγεία, πρότεινε η Τατιάνα Καλογιάννη, ενώ ο Θωμάς Μπέγκας υπενθύμισε ότι κατά τη δημιουργία του φακέλου για την υποψηφιότητα των Ιωαννίνων ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είχε προταθεί η ανάδειξη της σχέση του Αγγελόπουλου με τον τόπο.

Την πρωτοβουλία ονοματοδοσίας έχει συνυπογράψει και ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της ΑΡΠΙ Χρήστος Πατσούρας, ο οποίος επανέλαβε τη στήριξή του στο αίτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μελισσοκόμος» του Θ. Αγγελόπουλου από την ΚΟΠΙ

Ηπειρωτικός Αγών

Στην πλατεία στη Σκάλα το όνομα του Θ. Αγγελόπουλου

Οι δημοτικοί εξωγήινοι