ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν καταθέτει τα όπλα ο Λάζαρος Νάτσης

Καθοριστική για δρόμο που θα ακολουθήσει η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», θα είναι η ανοιχτή συζήτηση με θέμα την πορεία προς τις εκλογές, που οργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Η κατεύθυνση, που έδωσε η δημοτική ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ για αναζήτηση συνεργασιών με άλλες παρατάξεις, υποδεικνύοντας εμμέσως τη συνεργασία με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ, φαίνεται πως συναντά μια αντίδραση τόσο από τον επικεφαλής της παράταξης Λάζαρο Νάτση, όσο και από άλλα μέλη της παράταξης, που δείχνουν να μην είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τα κελεύσματα του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου. Τουλάχιστον αυτό δείχνει το γεγονός πως δεν προχώρησαν σε επαφές με άλλες παρατάξεις τις προηγούμενες ημέρες, επιλέγοντας να οργανώσουν μια ανοιχτή διαδικασία της ίδιας της παράταξης, που θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.
Ο επικεφαλής της παράταξης Λάζαρος Νάτσης, έχοντας στο πλευρό του τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Παππά και τα μέλη της παράταξης Κατερίνα Μιτοπούλου και Αστερινό Μάνθο, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη συζήτηση της Κυριακής, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις και να ληφθούν ενδεχομένως αποφάσεις στην προοπτική των συνεργασιών και της διεύρυνσης της παράταξης.
Παρά την πληθώρα ερωτήσεων, ο κ. Νάτσης απέφυγε επιμελώς να προδιαγράψει την πορεία της παράταξης, ωστόσο φάνηκε μια αρνητική διάθεση απέναντι στην έμμεση παρότρυνση των κομματικών οργάνων να υπάρξει διάλογος με την παράταξη Ελισάφ. Ερωτηθείς αν τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν κάποιες επαφές, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» ανέφερε πως τα πέντε χρόνια που η παράταξη βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο, μιλά με όλες τις παρατάξεις που βρίσκονται εκεί και ανταλλάσει γνώμες. «Με όλες αυτές τις παρατάξεις είμαστε σε έναν διαρκή διάλογο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πια τις απόψεις, τις θέσεις και έχουμε τοποθετηθεί κριτικά. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλες δυνάμεις, που θα ανακοινώσουν κάποια στιγμή τις παρατάξεις τους, με τις οποίες θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μέχρι τις εκλογές. Ο διάλογος δεν κλείνει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και δείχνοντας μάλλον προς τη δημοτική αρχή, ο κ. Νάτσης τόνισε πως «υπάρχει μια κόπωση και απαιτείται μια ανανέωση και ένα φρεσκάρισμα του δημοτικού συμβουλίου». Στην αναφορά ότι υπάρχουν και παρατάξεις εκτός δημοτικού συμβουλίου, απάντησε με μια ερώτηση. «Ναι, ποιες είναι;», ήταν η χαρακτηριστική φράση του, για να συμπληρώσει, όταν του έγινε πιο συγκεκριμένη ερώτηση για τον Μωυσή Ελισάφ: «Ο κ. Ελισάφ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, δεν έχει ανακοινώσει την παράταξή του ακόμη ή ένα επιτελείο, το οποίο να είναι γνωστό, όπως και ο κ. Πατσιούρας είναι υποψήφιος… Προφανώς, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τους, δεν έχει κανένας αντίρρηση να μιλήσει και μαζί τους».
Ο κ. Νάτσης δεν υιοθέτησε αρχικά την άποψη ότι η συνάντηση της Κυριακής θα είναι ένα τεστ δυναμικής, λέγοντας πως η παράταξη έχει δυναμική, ωστόσο σημείωσε πως η συμμετοχή του κόσμου θα είναι καταλυτική. «Είναι υποχρέωση να το κάνουμε. Η δική τους συμμετοχή προφανώς θα δείξει και τις διαθέσεις και τη δυναμική της παράταξης», τόνισε και πρόσθεσε πως είναι ζήτημα συζήτησης το τελικό σχήμα. «Οι γνώμες είναι θεμιτές και οι παρατάξεις έχουν την αυτονομία τους. Δεν μπορεί να μη λαμβάνονται υπόψη η γνώμη τους», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Π. Κολόκας: «Να ξεφύγουμε από την εποχή των δεινοσαύρων»

Μηνύματα δυσαρέσκειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ