Με κόκκινο χρώμα η προτεινόμενη χωροθέτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου στον κάμπο των Άνω Πεδινών.
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον «πάγο» τα σχέδια για φωτοβολταϊκό στα Άνω Πεδινά

«Υποχώρησε» η Μητρόπολη Ιωαννίνων στο θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στα Άνω Πεδινά του Δήμου Ζαγορίου, με την προϋπόθεση όμως πως δε θα υπάρξει αντίστοιχο έργο από κανέναν.

Αυτό προέκυψε μετά από επαφή που είχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο, με δεδομένη την υποβολή πρότασης ένταξης του Ζαγορίου στο Κατάλογο των τοπίων ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας της UNESCO.
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συζήτηση αυτή, σημειώνοντας πως πρόθεση του Μητροπολίτη, με την έκδοση των αδειών παραγωγού σε Άκτιο, Βελλά και Άνω Πεδινά, είναι η εξεύρεση πόρων για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.
«Μας είπε ότι δε θα προχωρήσει, εφόσον δεν κάνει κάποιος άλλο. Όχι όμως να μην κάνει η Μητρόπολη και να κάνουν άλλοι», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε πως μαζί με τον κ. Σουκουβέλο έχουν ζητήσει από την υπουργό Πολιτισμού, αλλά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που δε θα επιτρέπει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στην περιοχή.
«Όχι όμως να κάτσει στην μπάντα η Μητρόπολη και να έρθουνε μεγάλες ανώνυμες εταιρίες», σημείωσε κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας πως αυτό το μετέφεραν στους κατοίκους της περιοχής, εκφράζοντας την απορία για τη συνέχιση των αντιδράσεων.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος