ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δε σχετίζεται η οριοθέτηση με τον πεζο-ποδηλατόδρομο

Δε σχετίζεται με την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας το έργο του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου περιμετρικά της λίμνης, υποστήριξε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως η πολιτεία θα πρέπει να δικαιώσει τους κατοίκους της περιοχής του Μάτσικα, οι περιουσίες των οποίων θίγονται.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι σε αυτή τη φάση γίνεται επικαιροποίηση της μελέτης του πεζο-ποδηλατόδρομου, η οποία έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Η επικαιροποίηση έχει να κάνει με σημεία, στα οποία θα απαιτηθεί χάραξη εκτός του επαρχιακού οδικού δικτύου και προβλέπεται να γίνει με ξυλοπασσάλους πάνω από τα νερά της λίμνης, όπως στην περιοχή κοντά στη Μονή Ντουραχάνη και στην Νταρμπάτοβα, αλλά και στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.
«Αν κάπου χρειάζεται να περάσει από ιδιωτική έκταση, θα προχωρήσουμε σε απαλλοτρίωση. Δεν παίζει κανέναν ρόλο που είναι η πράσινη, η μπλε, η κόκκινη γραμμή. Μην μπερδεύουμε σε κανένα σημείο τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο με τις γραμμές της λίμνης, αυτό είναι ξεκάθαρο», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.
Παρ’ όλα αυτά, ανέφερε πως το θέμα της οριοθέτησης για τους κατοίκους της περιοχής του Μάτσικα ειδικά, αλλά και των ιδιοκτησιών που πλήττονται στην περιοχή των Λογγάδων, θα πρέπει να το δει η πολιτεία. «Το μόνο σημείο συζήτησης είναι αυτό, που έχουν τάξει κατά περιόδους οι δημοτικές αρχές για την περιοχή του Μάτσικα. Ο κόσμος να μπορέσει να χτίσει, αυτό δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς. Να το σεβαστούν άπαντες και να βρουν μια λύση», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ιδιοκτήτες του Μάτσικα θα δικαιωθούν. «Αρκετή κοροϊδία έχουν φάει», κατέληξε.

Μισές απαντήσεις για το κλειστό ξιφασκίας

Απαντήσεις έδωσε για μια ακόμη φορά ο κ. Καχριμάνης αναφορικά με το αγρόκτημα του Κατσικά, αλλά και την εγκατάσταση του Κλειστού της Ξιφασκίας, χωρίς ωστόσο να φαίνεται διατεθειμένος να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου.
Ο κ. Καχριμάνης, σημείωσε πως η Περιφέρεια δεν κάνει καμία παρέμβαση χωρίς μελέτη και χωρίς τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις στο αγρόκτημα Κατσικά, προσθέτοντας ότι μετά τον αναγκαίο καθαρισμό από τα βάτα και την καύσιμη ύλη, πρόκειται να εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη του χώρου, στον οποίο και σήμερα βρίσκονται κτιριακές εγκαταστάσεις.
Για το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας εξήγησε ότι σχεδιάζεται να τοποθετηθεί σε οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο για αθλητισμό- τουρισμό και είναι σε μακρινή απόσταση από τη λίμνη. «Κάποιοι έχουν μπερδέψει τον χώρο εγκατάστασης του πρώην κλειστού με τον χώρο, στον οποίο προσωρινά εναποτίθενται τα υλικά που αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται στα Ιωάννινα», ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι και σήμερα το Αγρόκτημα Κατσικά είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πάρκο «στο οποίο δεν αλλάζουμε τίποτε, όπως διάφοροι υποστηρίζουν».

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης