ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα μεταφέρεται η έδρα του Τμήματος Λογιστικής

Με σχετικά ευρεία πλειοψηφία αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Το κριτήριο που μέτρησε στην απόφαση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος, ήταν αυτό της βιωσιμότητάς του, στη λογική ότι θα είναι πιο ελκυστικό για τους φοιτητές, άποψη που πρώτοι είχαν διατυπώσει καθηγητές του Τμήματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανοίγοντας ουσιαστικά τη συζήτηση.
Αν και για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι η μεταφορά δε θα προχωρήσει άμεσα, με δεδομένο ότι υπάρχει έλλειμμα διαθέσιμων χώρων στην πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων και υπό το βάρος των αντιδράσεων στην Πρέβεζα, τα δεδομένα άλλαξαν. Μάλιστα, η απόφαση θα έχει άμεση ισχύ και οι πρωτοετείς του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα Γιάννενα, ενώ θα υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο παράλληλης λειτουργίας για την ολοκλήρωση των σπουδών στην Πρέβεζα όσων βρίσκονται στα υπόλοιπα έτη.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις από την πλευρά της Πρέβεζας. Στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και εκπρόσωπος του δημάρχου Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο η συζήτηση για τη λήψη απόφασης να συνεχιστεί με την παρουσία τους.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή