ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Η πολιτική της Ν.Δ. νομιμοποιεί το αίτημα για εκλογές»

Την εκτίμηση πως η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας νομιμοποιεί το αίτημα για εκλογές άμεσα, εξέφρασε από τα Γιάννενα ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ενόψει του 3ου Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Απριλίου.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σύρουμε αυτή την κυβέρνηση σε εκλογές, γιατί η πολιτική της νομιμοποιεί αυτό το αίτημα», σημείωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δε διαθέτει κανένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο για να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την πανδημία, χαρακτήρισε «σύγχρονη ελληνική τραγωδία» το αρνητικό ρεκόρ θανάτων που σημειώνει η Ελλάδα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τονίζοντας πως είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Εξίσου επικριτικός ήταν και για το θέμα της ακρίβειας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «παρατηρεί τις τιμές να σκαρφαλώνουν» και πως αναπαράγει αποτυχημένα οικονομικά μοντέλα, που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία. «Η κυβέρνηση είναι συνεπής μόνο στην υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συνθηκών», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο για την πρόσληψη γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ, με μοναδικό κριτήριο, όπως είπε, να είναι αρεστοί στον υπουργό.

Τέλος, αναφορικά με το μήνυμα του Συνεδρίου του κόμματος, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρωτοστατεί στη δημιουργία μιας νέας αριστερής, προοδευτικής πλειοψηφίας και  τόνισε πως το Συνέδριο είναι το εφαλτήριο για μια νέα αρχή για το κόμμα, αλλά και για τον τόπο.

Κατά την τοποθέτησή του στην προσυνεδριακή εκδήλωση, πρόσθεσε πως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δρόμος της δίκαιης ανάπτυξης, της ανάπτυξης για όλους. «Αυτή η επιταχυνόμενη φθορά της κυβέρνησης, που δεν μπορεί πλέον να αναστραφεί, να μεταφραστεί σε μια νέα δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να δημιουργήσουμε τους όρους μιας νέας αριστερής, προοδευτικής κυβέρνησης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κατά την επίσκεψή του, συνοδευόμενος από τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με εκπροσώπους των συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του ΠΓΝΙ, δηλώνοντας την πλήρη υποστήριξη στα αιτήματα τους. Επισήμανε πως το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, δεδομένου ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα μεγάλο μέρος του έργου από τα Δημόσια νοσοκομεία, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που πιστεύει σε ένα ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων συμμετείχαν ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης και ο υπεύθυνος της Θεματικής Υγείας της Ν.Ε. Ιωαννίνων Δημήτριος Τζιάλλας.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους των απολυμένων εργαζόμενων της δομής φιλοξενίας προσφύγων Κατσικά, προς τους οποίους υπήρξε δέσμευση ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο για την ουσιαστική υποστήριξη των απολυμένων, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση με την Έλενα Κουντουρά για τη Γιορτή της Μητέρας

Ηπειρωτικός Αγών

Εννιά υποψήφιοι για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Γεωργία Χαλάτση

Επιλέγουν υποψηφίους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ