ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψηφίους

Το 40% του ψηφοδελτίου παρουσίασε, πέντε μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά» και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, ανακοινώνοντας πως, αμέσως μετά τις γιορτές, θα ακολουθήσει η παρουσίαση και άλλων υποψηφίων.

Ο κ. Ριζόπουλος, παρουσιάζοντας τον καθένα από τους πρώτους 22 που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ηπειρωτών στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του προγράμματος της παράταξης, μεταξύ των οποίων η μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο ποσοστό και η μαζική προσέλκυση επενδύσεων, όπως σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι οι πρώτοι κοινωνοί της περιφερειακότητας, της αντίληψης της παράταξης για τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων της Ηπείρου.
«Είναι Ηπειρώτες που τιμούν τον τόπο τους και που πιστεύουν σε κοινές αξίες και ιδανικά. Που δεν ανέχονται τον ξεπεσμό της Ηπείρου και είναι αποφασισμένοι για προτάξουν την ακεραιότητα και την μαχητικότητα τους για την πραγματική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Δηλώνω υπερήφανος για την συμπόρευση μου μαζί τους», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ριζόπουλος απέρριψε την λογική του «αντάρτικου συνδυασμού» απέναντι στην επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας αφενός πως αισθάνεται άνετα με τον χαρακτηρισμό «ανεξάρτητος υποψήφιος» και αφετέρου πως είναι «αυτοκτονικό» για παρατάξεις της αυτοδιοίκησης να προχωρούν με «κομματική ταμπέλα».
«Πιστεύω ότι εκείνοι που προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν αντάρτες έχουν ως μοναδικό σκοπό να ανακόψουν τη διεισδυτικότητά μας σε άλλους χώρους», σημείωσε και πρόσθεσε πως ουδέποτε υπήρξε μέλος κόμματος και έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό την αποστροφή του προς οποιοδήποτε κομματικό χρίσμα.
Οι υποψήφιοι στον νομό Ιωαννίνων είναι οι Αθανάσιος (Σάκης) Βλέτσας, πολιτικός μηχανικός, Μαρίνα Καλιαμούρη, δικηγόρος, Νικολέττα Νικολάου, ιδιωτική υπάλληλος,
Κωνσταντίνος Νούσιας, εκπαιδευτικός, Σάκης Παγωτός, επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας, Μιχάλης Πνευματικός, ελεύθερος επαγγελματίας, Ιωάννης Ράιδος, κτηνοτρόφος, Χρήστος Σλούτας, δημοτικός υπάλληλος και Σπύρος Υφαντής, εκπαιδευτικός.
Στον νομό Άρτας οι Δημήτρης Βασιλάκης, φαρμακοποιός, Χαράλαμπος Λιάσκας, ιδιωτικός υπάλληλος, Στάθης Νάνος, γιατρός, Μαρία Πανή, δημόσιος υπάλληλος και Γιώργος Φίλιππας, ελεύθερος επαγγελματίας.
Στον νομό Θεσπρωτίας οι Άννα Βέτου, επιχειρηματίας-παραγωγός αγροτικών προϊόντων,
Σπύρος Βλάχος, επιχειρηματίας, Δημήτρης Γκαμπρέλας, επιχειρηματίας και Αντώνης Δημητριάδης, εκπαιδευτικός.
Τέλος, στον νομό Πρέβεζας οι Βασίλης Λιάλιος, επιχειρηματίας, Δημήτρης Παππάς, πολιτικός μηχανικός και Παρασκευή Τσιρώνη, κοινωνιολόγος.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος 

Στην πράξη θα κριθούν τα νέα μέτρα

43,7 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ για 17,533 δισ. ευρώ ακίνητης περιουσίας

Γεωργία Χαλάτση