ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πανηπειρωτική ημέρα δράσης για την παιδεία η Τετάρτη

Με τον αριθμό των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ιωαννίνων να είναι αυξημένος και να προκαλεί ανησυχία, αλλά και αδυναμία επιτέλεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε πολλές περιπτώσεις, οι εκπαιδευτικοί βγαίνουν για μια ακόμη φορά στους δρόμους, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας.

Την Τετάρτη προγραμματίζεται πανηπειρωτική δράση για την ανάδειξη των ζητημάτων της παιδείας, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, να πραγματοποιούν πανελλαδικές δράσεις, τονίζοντας πως τα θέματα της παιδείας δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Έτσι, στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει πορεία. Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην περιφέρεια Ηπείρου, την ίδια ημέρα, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Στέφανος Σίντος, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Μάρκος Μεγήρ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Κώστας Παργανάς κάλεσαν πρωτίστως τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους πολίτες να πάρουν μέρος στις δράσεις, αλλά και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του δημοσίου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

 

Νέα έξαρση κρουσμάτων σε μαθητές

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Παργανάς σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες, μετά από μία κάμψη, υπάρχει νέα έξαρση των κρουσμάτων σε μαθητές, και μάλιστα, αρκετοί νοσούν για δεύτερη φορά, με τις απουσίες μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών που νοσούν να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντίστοιχα πολλά είναι τα κρούσματα και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τον κ. Μεγήρ να επισημαίνει ότι την Τετάρτη 36 εκπαιδευτικοί ήταν θετικοί και απουσίαζαν. «Μπορεί να φαίνεται μικρός αριθμός, αλλά είναι μεγάλο ποσοστό για τα δεδομένα των Ιωαννίνων. Υπάρχει μια έξαρση και γι’ αυτό ζητούμε όλους να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε περαιτέρω αύξηση», σημείωσε.

Στα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι η γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ,προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά, αυξήσεις στους μισθούς, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία και κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, την Τρίτη θα γίνουν επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους και συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση