ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Όπισθεν» για την αποκατάσταση ανενεργού λατομείου με τη χρήση κομπόστ

Σε ανάκληση της απόφασής της για τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη Νέα Κερασούντα, με τη χρήση κομπόστ από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, προχωρά η δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη διαπίστωση ότι η προτεινόμενη λύση δε βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των πολιτών των κοινοτήτων Νέας Κερασούντας και Πέτρας, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία η δημοτική αρχή θα προτείνει την άρση της συγκεκριμένης απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν, ένα 24ωρο νωρίτερα, υπεραμυνόταν με θέρμη της επιλογής της και κατηγορούσε όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη.
«Σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία και η ενότητα. Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε την υλοποίηση έργων, εάν αυτά δεν είναι κοινά αποδεκτά από τους πολίτες. Είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε (και οποιονδήποτε) δύναται να λειτουργήσει ή λειτουργεί, διχαστικά για τους συνδημότες μας», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Ζηρού και καταλήγει, σημειώνοντας ότι η ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου παραμένει προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, η οποία συνεχίζει να αναζητά τρόπους αναβάθμισης του σημείου, κοινά αποδεκτούς από την τοπική κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζηρού – Τρίτη θητεία θα διεκδικήσει ο Ν. Καλαντζής

Ηπειρωτικός Αγών

Πρώτο βήμα για την εναπόθεση του κομπόστ

Στόλο ηλεκτρικών οχημάτων αποκτούν οι δήμοι Μετσόβου και Ζηρού

Αποστόλης Τζελέτας